Svenska Resebranschföreningen

Resebranschen ytterst kritisk till slopat stöd

Dela

Resebranschföreningen SRF är mycket kritisk till att regeringen inte ämnar att förlänga de generella stöden som finns nu under pandemin. Resandet har ännu långt kvar till återhämtning och de arbetstillfällen som finns kvar riskerar att gå förlorade. Det tillfälliga förstärkta stödet för korttidsarbete borde gälla till årets slut menar SRF.

– Många branscher visar en stark återhämtning i takt med att restriktionerna lyfts i Sverige. Detta gäller tyvärr inte resebranschen som fortsatt ligger långt efter normala intäktsnivåer. En osäkerhet om länders inreseregler och UD:s avrådan för resor utanför EU gör att resandet ligger under med mer än hälften av det normala, säger Didrik von Seth, generalsekreterare för resebranschorganisationen SRF.

Resebranschen har drabbats hårt av pandemin med omsättningstapp på upp mot 90 procent. Hälften av alla arbetstillfällen har försvunnit på ett och ett halvt år trots att resebolag varit de flitigaste att utnyttja korttidsstödet.

- När vi nu ser en liten ljusglimt i försäljningen är det viktigt att se till att inte resterande arbetstillfällen äventyras. Det är ytterst vitalt att dessa stöd finns kvar till slutet av året, säger Didrik von Seth
Kontakter

Bilder

Didrik von Seth, VD. Fri för publicering.
Didrik von Seth, VD. Fri för publicering.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Svenska Resebranschföreningen
Svenska Resebranschföreningen
Storgatan 19
11485 Stockholm

08-762 68 60https://srf-org.se/

Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen, SRF, har cirka 300 medlemsföretag som sysselsätter 7 000 anställda. De står för mer än 80 procent av svenska resebyråers och researrangörers omsättning på 60 miljarder kronor 2019. SRF arbetar för sunda konkurrensförhållanden och en positiv utveckling av den svenska resebranschen. Medlemskap i SRF innebär en kvalitetsstämpel och krav på att följa SRF:s riktlinjer och stadgar.

Följ Svenska Resebranschföreningen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Resebranschföreningen

Resebranschen kräver att Swedavia ersätter resenärer17.6.2022 07:30:00 CEST | Pressmeddelande

Kaoset på Arlanda är exceptionellt och mycket alvarligt. I tillägg till oro, onödigt många timmar på flygplatsen och olidlig trängsel är det många som dessutom missar sina flyg. Gör man det på grund av långa väntetider får man ingen ersättning vare sig från flygbolag, arrangör eller försäkringsbolag. Svenska Resebranschföreningen (SRF) skriver i en debattartikel i dagens SvD att Swedavia, som driver Arlanda, skall kompensera resenärer som missar sina flyg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum