Umeå kommun

Resestipendium till restaurangelev på Maja Beskowgymnasiet

Dela

Olivia Garcia som läser Lärlingsutbildningen med inriktning Restaurang- och livsmedel på Maja Beskowgymnasiet får årets resestipendium på 5000 kronor till minne av Eva Hörnfeldt.

Olivia planerar att åka till Lanzarote, Kanarieöarna hösten 2021 för att göra fem veckors praktik på restaurangen La Cascada för att ”Utveckla kunskap om annan matkultur och tillagningsmetoder”. Hon uppskattar själv att den totala kostanden för resan blir 12 000 kronor.
– Det känns jätteroligt och som ett bra tillfälle att få utvecklas och lära mig mer om mitt framtida yrke, säger Olivia Garcia.
– Olivia är en fantastisk elev, hon är både intresserad och engagerad och har ett stort intresse kombinerat med eget driv. Hon sprider glädje i köket som smittar av sig på oss andra. Hon är en mycket bra ambassadör för Maja Beskowgymnasiet, säger Lars Filén, lärare på Maja Beskowgymnasiet.
Olivia får 5000 kronor i stipendium av Maja Beskowgymnasiet.
– Det ska egentligen vara två stipendiater men Olivias ansökan stack ut så pass mycket att vi tog ett nytt beslut och hon blev ensam stipendiat, säger Jonas Stenlund, rektor på Maja Beskowgymnasiet.

Om stipendiet
Eva Hörnfeldt var en engagerad lärare vid Östra gymnasiet inom ekonomiska ämnen och hade ett speciellt varmt förhållande till Hotell och restaurangutbildningen. Vid sin död fick skolan en donation som skulle användas till att instifta två resestipendier till hennes minne.

Bildtext: Olivia Garcia med diplom och Jonas Stenlund, rektor på Maja Beskowgymnasiet.

För mer information kontakta:
Jonas Stenlund
Rektor, Maja Beskowgymnasiet
070-616 24 17
jonas.stenlund@umea.se

Nyckelord

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 130 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Detaljplan för Norra Ön på samråd4.1.2021 22:06:18 CETPressmeddelande

På Norra Ön planeras en ny stadsdel med plats för ca 2 800 nya bostäder samt verksamheter. Norra Ön planeras bli en livfull och välkomnande plats mitt i centrala Umeå. En urban, tät stadsdel med attraktiva, trygga boendemiljöer och gröna offentliga rum med strandskogar, parker och natur. De som bor på Ön ska kunna leva ett praktiskt, rörelserikt och hållbart vardagsliv. Ön med dess utbud blir också mer tillgängligt för Umeåborna. Broarna innebär att östra och västra Umeå binds samman, vilket underlättar vardagen för många på ett hållbart sätt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum