Stockholms Auktionsverk

Retrospective — vintage modeshow med futuristisk udd av Ingela Klemetz Farago för Stockholms Auktionsverk

Dela

I augusti 2016 under Stockholms modevecka presenterade Stockholms Auktionsverk, världens äldsta auktionshus, den första modevisningen någonsin i världen för ett auktionshus, med kreationer från världens ledande modehus till salu vid höstens auktion Fashion!. Visningen uppmärksammades även internationellt.

Ingela Klemetz Farago
Ingela Klemetz Farago

När Stockholms Auktionsverk uppträder för tredje hösten vid Stockholms modevecka har auktionshuset uppdragit åt stjärnstylisten och designern Ingela Klemetz Farago att skapa sin egen modevision av plagg från 1970 fram till de senaste säsongerna från modehus som Dior, Chanel, Balenciaga, Saint Laurent, Gucci, Hermès, Céline, Prada, Valentino och många fler.

”Jag är mycket inspirerad över den här utmaningen eftersom jag har varit en vintagefreak så länge jag kan minnas”, säger Ingela Klemetz Farago. ”Att blanda plagg och accessoarer från olika tidsepoker har alltid varit själva grunden i mode för mig. Med den här visningen vill jag skapa en look som är klassiskt elegant med en råare, litet futuristisk edge som passar till musikkonceptet som vi kan kalla för fransk cyberelegans”.

Stockholms Auktionsverks auktion Fashion!, som grundades 2009, har varit pionjär på marknaden. Auktionen har växt säsong för säsong, till att omfatta över 900 nummer, modeplagg och accessoarer, till den övervägande delen objekt av högsta kvalitet från de senaste säsongerna, med utvalda historiska höjdpunkter.

”Visningarna under Stockholms modevecka har varit fantastiskt spännande och effektiva redskap för oss för att kommunicera vår auktion till en bredare målgrupp”, säger Beata af Donner, modespecialist vid Stockholms Auktionsverk och grundare av auktionen Fashion!.

”Vi är stolta och glada för att konstatera att intresset fortsätter att växa stadigt för vintagemode i allmänhet och för vår auktion i synnerhet”, tillägger af Donner. ”Fler och fler upptäcker hur otroligt mycket mode de kan få för sina pengar när de handlar på auktion. Självklart bidrar den ökade medvetenheten om hållbarhet också till det växande intresset. Vintagemode har ju alltid helt och hållet handlat om hållbarhet”.

Kontakter

För mer information vänligen kontakta
Beata af Donner

+46 453 67 63
+46 7340 67 63
beata.af.donner@auktionsverket.se

Bilder

Om

Stockholms AuktionsverkFölj Stockholms Auktionsverk

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Auktionsverk

Stockholm Auktionsverk Fashion! fyller 10 år — firar med största modeauktionen någonsin7.10.2019 16:10:00 CESTPressmeddelande

Jubileum i det hållbara modets och glamourens tecken för Sveriges ledande modeauktion. I höst är det tio år sedan den första modeauktionen hölls vid Stockholms Auktionsverk i september 2009. På den tiden var mode en nyhet i auktionsvärlden. Sedan dess har Fashion! växt säsong för säsong till en stor auktion som hålls höst och vår — en begivenhet bland Stockholms och hela Sveriges modeintresserade. Tioårsjubileet firar vi passande nog med den största modeauktionen någonsin i Sverige som hålls online 14-15 oktober.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum