Upplands Väsby kommun

Riksdagens talman besöker fullmäktige

Dela

Riksdagens talman besöker kommunfullmäktige i Upplands Väsby digitalt nästa vecka. Besöket sker med anledning av demokratiåret 2021.

Talman Andreas Norlén. Foto: Anders Löwdin/Sveriges riksdag.
Talman Andreas Norlén. Foto: Anders Löwdin/Sveriges riksdag.

I år är det 100 år sedan både kvinnor och män för första gången fick rösta i val till riksdagen. Sammanträdet 20 september ligger nära datumet för 100 år sedan då det första valet med kvinnlig rösträtt genomfördes. Andreas Norlén fick en inbjudan från kommunen och deltar via länk i anslutning till sammanträdet.

Kommunfullmäktiges ordförande, Christine Hanefalk (M), ser fram emot talmannens digitala besök.

– Talmannen har bjudits in mot bakgrund av att Sverige firar 100 år av allmän och lika rösträtt. Det ska bli intressant att lyssna till hans reflektioner kring den svenska demokratin nu och då.

Upplands Väsby arbetar likt många andra kommuner med demokratifrågor. Det har handlat om alltifrån att ha lättillgängliga röstningslokaler vid valen till att ungdomar har olika forum där de kan komma i direktkontakt med förtroendevalda.

Det har också varit viktigt att alla förtroendevalda ska kunna fortsätta sina uppdrag under pandemin. Upplands Väsby var tidigt ute i början av pandemin med att erbjuda distansdeltagande i både nämnder och fullmäktige. Vid talmannens besök har de förtroendevalda möjlighet att delta antingen på plats eller via digital länk.

– Det känns värdefullt att vi som förtroendevalda på lokal nivå kan möta den främsta representanten för vår högsta lagstiftande församling och att det kan genomföras smidigt genom digitala kanaler, säger Christine Hanefalk.

Kommunfullmäktiges sammanträde äger rum i Messingen med start kl 18.30. Det går också att följa sammanträdet digitalt via länken nedan.

Kontakter

Bilder

Talman Andreas Norlén. Foto: Anders Löwdin/Sveriges riksdag.
Talman Andreas Norlén. Foto: Anders Löwdin/Sveriges riksdag.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 47 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum