Riksteatern

Riksteatern anordnar konsert som stöd för de mänskliga rättigheterna i Iran

Dela
Med anledning av händelseutvecklingen i Iran arrangerar Riksteatern konserten Voices for Woman, Life, Freedom som sänds live på Tv4 Play den 8 december kl.19.30. Konserten är en del av det mångåriga arbetet med att möjliggöra modiga konstnärskap och verka för varje människas rätt till konstnärligt uttryck.
Illustration: Mattias Broberg
Illustration: Mattias Broberg

Riksteatern är en scenkonstaktör och folkrörelse med en lång tradition av att ta upp världshändelser i repertoaren, bland annat genom initiativet Voices of Change – en frizon för artister som inte kan uttrycka sig fritt i sina hemländer.

Torsdagens konsert leds av skådespelaren Bahar Pars och publiken kommer få ta del av flera internationella och svenska artister i världsklass. Bland annat Darya Dadvar, Rostam Mirlashari, Yalda Abbasi och Lill Lindfors. Aida Paridad medverkar även som programledare backstage. 

– Konsten är en grund för diskussion i arbetet för mänskliga rättigheter och vi på Riksteatern är stolta över att kunna lyfta fram artister som genom sitt konstnärskap förändrar och skapar plattformar för en mer öppen och mångfacetterad värld, berättar Dritëro Kasapi, teaterchef Riksteatern. 

Konserten sänds live på Tv4 Play från Södra Teatern i Stockholm för en inbjuden publik. 

Medverkande artister
Ale Möller
Bea
Darya Dadvar
Mahan Moein
Natali Noor

Nikita
Pedram Shahlai
Lill Lindfors
Rostam Mirlashari 
Yalda Abbasi                                                
Safoura 
Shayri                                                                                                                   
Shnå Ahmadi                                                  
Yasamin Saleki 


För mer information och samtliga medverkande: 
https://www.riksteatern.se/konsert-och-festival/woman-life-freedom/

Kontakter

Bilder

Illustration: Mattias Broberg
Illustration: Mattias Broberg
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum