Riksteatern

Riksteatern beslutar om scenkonstens framtid i Helsingborg

Dela
Mellan 26–28 maj samlas närmare 500 scenkonstentusiaster från Sverige i Helsingborg för att fatta beslut om de kommande fyra åren. Emil Jensen inviger kongressen och kulturaktiviteter tar plats över staden.
Fotograf Jonas Persson
Fotograf Jonas Persson

Intresset för scenkonstens framtid är större än någonsin och sista helgen i maj samlas scenkonstentusiaster från hela Sverige för att ta gemensamma beslut om Riksteatern. Fokus för kongressen är social, ekonomisk och kreativ hållbarhet och närmare 100 frågor gällande scenkonstens framtid ska avhandlas. Att en av Sveriges nationalscener, Riksteatern, samlas i Helsingborg för att bestämma om scenkonstens framtid kommer helsingborgarna att kunna märka under fredagskvällen. Ett cirkusskepp kommer att lägga till vid Dunkers Kulturhus och cirkuskompaniet Acting for Climate kommer uppträda hängandes från Stadsteaterns tak. Skåningen Emil Jensen invigerkongressenoch värd är Hipp Hipps Sanna Persson Halapi. 

– Riksteaterföreningarna är grunden för allt arbete och utan dem skulle vi inte nå den bredd av publik som vi gör idag. Scenkonst har alltid varit en kraft som väcker känslor och provocerar. Genom den kan man väcka diskussioner i andra viktiga samhällsfrågor och det är något som behövs idag, säger Karin Thomasson ordförande för Riksteaterns nationella styrelse. 

Riksteatern är hela Sveriges scen och består idag av över 200 lokala riksteaterföreningar som arbetar med visionen att erbjuda teater, dans, musik och cirkus för alla, överallt. En av de nyaste föreningarna är Riksteatern Helsingborg som kommer att vara en del i att erbjuda Helsingborgarna ännu mer scenkonst. 

Riksteaterns kongress kommer att äga rum mellan26–28 maj 2023 på Clarion Hotel & Congress Sea U i Helsingborg. 2023 års kongress genomförs med stöd av Event in Skåne och Helsingborg Convention & Event Bureau och är ett samarbete mellan Riksteatern och Riksteatern Skåne. 

 

Kontakter

Bilder

Fotograf Jonas Persson
Fotograf Jonas Persson
Ladda ned bild
Fotograf Jonas Persson
Fotograf Jonas Persson
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Finländsk eremit och ufoskådares levnadsberättelse blir till en filosofisk fredsmonolog12.4.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

I Det lyckligaste är att vara lycklig tecknas en personlig bild av Elis Sinistö, som var en DIY-konstnär, mystiker och eremit. Han flyttade ut i skogen och byggde sig en egen värld av kojor och konst där han bodde i 50 år fram till sin död. Hans levnadshistoria har omvandlats till en filosofisk fredsmonolog som framförs av Taisto Reimaluoto i regi av Hanna Kirjavainen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum