Riksteatern

Riksteatern livesänder en teaterföreställning på bio för första gången

Dela
För första gången i Riksteaterns historia kan man se samma föreställning på 28 svenska orter samtidigt, från Kiruna i norr till Osby i söder. 23 november står fyra mogna män på en scen i Finland men publiken sitter på biografer runtom i Sverige. Livesändningen är ett samarbete med Folkets Hus och Parker.
Fotograf: Kari Sunnari
Fotograf: Kari Sunnari

På Tammerfors Arbetarteater spelas den vemodiga men humoristiska föreställningen Män i mogen ålder. Med på scen är också orkestern Kiharakolmio som spelar låtar av Finlands mest kända schlagerartist Juha Watt Vainio. Föreställningen handlar om fyra män som befinner sig på en vindpinad ö i sjön Saimen där de delar minnen, förhoppningar och sina mest känslosamma drömmar med varandra.

Livesändningen Män i mogen ålder är ett pilotprojekt, som produceras av Riksteatern i samarbete med Folkets Hus och Parkers verksamhet Live på bio och är ett led i Riksteaterns långsiktiga satsning på digitalisering.

Föreställningen spelas fredagen den 23 november 2018 kl.18.00 på Tammerfors Arbetarteater och livesänds på biografer på de 28 olika orterna runtom i Sverige. Föreställningen spelas på finska och textas på både finska och svenska.

Medverkande Taneli Mäkelä Esko Roine Tuomas Uusitalo Puntti Valtonen

Regi Tommi Auvinen Manus/skriven av Tommi Auvinen och Seija Holma Musik av Juha Vainio med orkestern Antti Paalanen och Kiharakolmio Koreografi Jouni Prittinen.

För mer information: https://www.riksteatern.se/forestallningar/man-i-mogen-alder-vanhoja-poikia/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/man-i-mogen-alder

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se Daniel Söderberg Kommunikationsansvarig, Live på bio Tel: 08-452 25 57 daniel.soderberg@folketshusochparker.se

Bilder

Fotograf: Kari Sunnari
Fotograf: Kari Sunnari
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

Radioprofilen Nanna Olasdotter Hallberg debuterar som dramatiker med Karl Marx-influerad dystopi för tonåringar6.3.2023 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Sci-Fin Famnen är ett framtidsscenario där de flesta människor inte lever IRL. I den digitala världen finns varken smärta, död eller värdsliga drifter men kvar på jorden finns en vloggare som insisterar på att paradiset finns på vår fysiska planet. Famnen är en nyskriven monolog av Nanna Olasdotter Hallberg i regi av skådespelaren och regissören Lola Zackow.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum