Riksteatern

Riksteatern livesänder en teaterföreställning på bio för första gången

Dela

För första gången i Riksteaterns historia kan man se samma föreställning på 28 svenska orter samtidigt, från Kiruna i norr till Osby i söder. 23 november står fyra mogna män på en scen i Finland men publiken sitter på biografer runtom i Sverige. Livesändningen är ett samarbete med Folkets Hus och Parker.

Fotograf: Kari Sunnari
Fotograf: Kari Sunnari

På Tammerfors Arbetarteater spelas den vemodiga men humoristiska föreställningen Män i mogen ålder. Med på scen är också orkestern Kiharakolmio som spelar låtar av Finlands mest kända schlagerartist Juha Watt Vainio. Föreställningen handlar om fyra män som befinner sig på en vindpinad ö i sjön Saimen där de delar minnen, förhoppningar och sina mest känslosamma drömmar med varandra.

Livesändningen Män i mogen ålder är ett pilotprojekt, som produceras av Riksteatern i samarbete med Folkets Hus och Parkers verksamhet Live på bio och är ett led i Riksteaterns långsiktiga satsning på digitalisering.

Föreställningen spelas fredagen den 23 november 2018 kl.18.00 på Tammerfors Arbetarteater och livesänds på biografer på de 28 olika orterna runtom i Sverige. Föreställningen spelas på finska och textas på både finska och svenska.

Medverkande Taneli Mäkelä Esko Roine Tuomas Uusitalo Puntti Valtonen

Regi Tommi Auvinen Manus/skriven av Tommi Auvinen och Seija Holma Musik av Juha Vainio med orkestern Antti Paalanen och Kiharakolmio Koreografi Jouni Prittinen.

För mer information: https://www.riksteatern.se/forestallningar/man-i-mogen-alder-vanhoja-poikia/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/man-i-mogen-alder

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se Daniel Söderberg Kommunikationsansvarig, Live på bio Tel: 08-452 25 57 daniel.soderberg@folketshusochparker.se

Bilder

Fotograf: Kari Sunnari
Fotograf: Kari Sunnari
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum