Riksteatern

Riksteatern och MESB bjuder in till hörlursvandring om framtiden

Dela
För första gången någonsin bjuder Riksteatern in till en GPS-programmerad ljudpromenad i landsomfattande format. Kartan över oss är en vandring genom det inre landskap som uppstår när vi försöker tänka på framtiden. Ett samarbete med den fiktiva myndigheten ”MESB” (Myndigheten för emotionell och själslig beredskap). Premiären äger rum samtidigt på 40 orter runt om i landet.
Fotograf: Urban Jörén
Fotograf: Urban Jörén

Kartan över oss är en kartläggning för att förstå vad det innebär att möta det som ligger framför oss. En berättelse om vår gemensamma framtid som publiken utforskar genom att vandra runt på sin egen hemort. För att uppleva verket använder publiken sin egen mobil och hörlurar. Genom att sedan besöka olika platser på orten växer kartan och berättelsen.

- Kartan över oss är en landsomfattande undersökning som MESB genomför tillsammans med riksteaterföreningar över hela landet. Uppdraget är att kartlägga medborgarnas olika känslor inför mötet med framtiden, vilket publiken bjuds in att delta i. Myndigheten har utvecklat en särskild app som alla i publiken laddar ned till sin mobil. Där börjar det, berättar det konstnärliga teamet.

Bakom Kartan över oss står Lisa Färnström, Joakim Rindå och Hampus Norén som är välkända namn på Riksteatern. De känns igen från tidigare produktioner som Nationalparken, Fäboland, Run for your life, När vi träffade varann, Landet Inuti och Sång till välfärden. Detta är första gången de samarbetar i denna konstellation.

- I Kartan över oss har publiken själv huvudrollen. Varje persons egna tankar och känslor styr stegen genom berättelsen, de egna fötterna skriver historien. Scenografin utgörs av den egna orten som publiken genom verket möter på ett nytt sätt. Vi tror att det finns en avgörande skillnad mellan att sitta och iaktta och att vandra. Kanske öppnar hörlurspromenaden upp för en annan typ av deltagare, fortsätter det konstnärliga teamet.

Kartan över oss är en unik satsning då det är första gången Riksteatern presenterar ett verk i form av en hörlursvandring. Premiären sker samtidigt på 40 olika orter då publik på samma klockslag kommer att starta vandringen. Bland annat i Stockholm, Lund, Sundsvall och Arvidsjaur. Kartan över oss är även en jubileumsföreställning som avslutar Riksteaterns två tematiska spår Demokratins gränser och Människa och natur. Verket kommer finnas tillgängligt på varje ort under tre år.

Urpremiär lördagen den 19 september kl.15.00 på alla orter samtidigt.

Konstnärligt team Konstnärligt koncept och manus Lisa Färnström och Joakim Rindå Komposition och ljuddesign Hampus Norén Röst Johanna Hermann Lundberg med flera

För mer information och samtliga orter: https://www.riksteatern.se/kartanoveross/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/kartan-over-oss

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-98 52 466

Bilder

Fotograf: Urban Jörén
Fotograf: Urban Jörén
Ladda ned bild
Kartan över oss Fotograf: Urban Jörén
Kartan över oss Fotograf: Urban Jörén
Ladda ned bild
Lisa Färnström, Joakim Rindå, Hampus Norén Fotograf: Urban Jörén
Lisa Färnström, Joakim Rindå, Hampus Norén Fotograf: Urban Jörén
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum