Riksteatern

Riksteatern på turné med De omöjliga möjligheternas hus

Dela

Med hjälp av kartongbitar, ljudeffekter och publiken skapas den magiska föreställningen De omöjliga möjligheternas hus. Det är första gången pjäsen spelas på svenska. Bakom föreställningen står det uppmärksammade engelska teaterkompaniet Forced Entertainment.

Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G

I De omöjliga möjligheternas hus får vi följa en flicka när hon letar efter sin borttappade spindelkompis. Sökandet går genom ett mycket märkvärdigt hus och längs med labyrintiska korridorer. På vägen träffar hon komiska fåglar, en talande mus och ett inte så läskigt spöke.

Med ljudeffekter och projektioner skapar de två skådespelarna föreställningen genom att fånga upp de projicerade bilderna på kartongskivor och ställa sig frågor som, hur högt kan en skrapande mus låta? I fokus står mötet med publiken, vilket ger föreställningen en interaktiv dimension.

- De omöjliga möjligheternas hus lyfter fram berättelsen, aktörerna och oss i publiken på ett sätt där vi blir medskapande och involverade. Det är situationer mellan de vuxna karaktärerna som skapar komik och igenkänning för den unga publiken. Och det är spänningen i berättelsen som får oss alla att undra hur det ska gå, säger Bengt Andersson, konstnärlig ledare för Barn & Unga på Riksteatern.

Teaterkompaniet Forced Entertainment startade 1984 och De omöjliga möjligheternas hus (The Impossible Possible House) är deras första pjäs för barn. Den möttes av idel lovord vid premiären på Barbican i London i december 2014. Bilderna i föreställningen, animerade bilder/collage och foton, är skapade av den hyllade konstnären Vlatka Horvat. Forced Entertainment tilldelades i mars i år världens främsta teaterpris, det internationella Ibsenpriset.

Medverkande Ana Stanisic, Linn Bjørnvik Grøder

Idé och regi Forced Entertainment , Terry O'Connor

Biträdande regissör Pelle Hanæus

Illustratör/bild Vlatka Horvat

Premiär 12 september, Norrtälje

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/forestallningar/de-omojliga-mojligheternas-hus/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/de-omojliga-mojligheternas-hus

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Fotograf: Klara G
Fotograf: Klara G
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum