Riksteatern

Riksteatern släpper ASMR-podd och ger dig en alternativ kulturupplevelse

Dela

Idag publiceras Riksteaterns nya ASMR-podd Rummet. De fem episoderna är inspirerade av vårens inställda repertoar. Du kan nu lyssna på Stormen, Natten och Nedbäddad. Nästa vecka släpps Det inre och Bebisbubblan.

Podcasten Rummet är en ASMR-upplevelse inspirerad av Riksteaterns repertoar, som tidigare i vår ställdes in med anledning av coronaviruset. ASMR står för Autonomous sensory meridian response och är ljudklipp och filmer som kan framkalla stort välbehag, ofta med en kittlande känsla genom kroppen. Det kan till exempel handla om viskande röster, penslar som dras mot en mikrofon eller knackningar mot en burk.

- I den mycket speciella situation som vi i Sverige befinner oss i nu, där vi faktiskt inte kan och bör sitta i en teatersalong med andra människor och dela upplevelser, vill vi på Riksteatern erbjuda människor kultur på ett annat sätt. Vår podcast är en upplevelse som helt enkelt gör sig bäst långt bort från det offentliga rummet, med hjälp av dina bästa hörlurar. Så istället för att gå ut så hjälper vi lyssnarna att resa inåt, säger Robin Olsson, chef för enheten PR & Kommunikation på Riksteatern.

Det råder delade meningar om ASMR som fenomen. En del upplever det smått obehagligt när någon viskar i ens öra medan många andra älskar det och använder det som hjälpmedel vid sömnproblem och för att lindra stress och oro.

- Podden är en del i Riksteaterns digitala satsning, att skapa upplevelser för alla överallt - även digitalt. Och i dessa osäkra tider kanske Rummet kan bidra med att lindra stress och oro och få lyssnaren att koppla av en stund, kanske känna sig omhändertagen om man känner sig ensam, säger Robin Olsson.

Podcasten produceras i samarbete med produktionsbolaget Munck Studios.

Här kan du lyssna på podcasten.

https://shows.acast.com/rummet

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum