Riksteatern

Riksteatern släpper ASMR-podd och ger dig en alternativ kulturupplevelse

Dela
Idag publiceras Riksteaterns nya ASMR-podd Rummet. De fem episoderna är inspirerade av vårens inställda repertoar. Du kan nu lyssna på Stormen, Natten och Nedbäddad. Nästa vecka släpps Det inre och Bebisbubblan.

Podcasten Rummet är en ASMR-upplevelse inspirerad av Riksteaterns repertoar, som tidigare i vår ställdes in med anledning av coronaviruset. ASMR står för Autonomous sensory meridian response och är ljudklipp och filmer som kan framkalla stort välbehag, ofta med en kittlande känsla genom kroppen. Det kan till exempel handla om viskande röster, penslar som dras mot en mikrofon eller knackningar mot en burk.

- I den mycket speciella situation som vi i Sverige befinner oss i nu, där vi faktiskt inte kan och bör sitta i en teatersalong med andra människor och dela upplevelser, vill vi på Riksteatern erbjuda människor kultur på ett annat sätt. Vår podcast är en upplevelse som helt enkelt gör sig bäst långt bort från det offentliga rummet, med hjälp av dina bästa hörlurar. Så istället för att gå ut så hjälper vi lyssnarna att resa inåt, säger Robin Olsson, chef för enheten PR & Kommunikation på Riksteatern.

Det råder delade meningar om ASMR som fenomen. En del upplever det smått obehagligt när någon viskar i ens öra medan många andra älskar det och använder det som hjälpmedel vid sömnproblem och för att lindra stress och oro.

- Podden är en del i Riksteaterns digitala satsning, att skapa upplevelser för alla överallt - även digitalt. Och i dessa osäkra tider kanske Rummet kan bidra med att lindra stress och oro och få lyssnaren att koppla av en stund, kanske känna sig omhändertagen om man känner sig ensam, säger Robin Olsson.

Podcasten produceras i samarbete med produktionsbolaget Munck Studios.

Här kan du lyssna på podcasten.

https://shows.acast.com/rummet

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Bilder

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

Radioprofilen Nanna Olasdotter Hallberg debuterar som dramatiker med Karl Marx-influerad dystopi för tonåringar6.3.2023 05:30:00 CET | Pressmeddelande

Sci-Fin Famnen är ett framtidsscenario där de flesta människor inte lever IRL. I den digitala världen finns varken smärta, död eller värdsliga drifter men kvar på jorden finns en vloggare som insisterar på att paradiset finns på vår fysiska planet. Famnen är en nyskriven monolog av Nanna Olasdotter Hallberg i regi av skådespelaren och regissören Lola Zackow.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum