Riksteatern

Riksteatern ställer in alla föreställningar resten av 2020

Dela

Riksteaterns ledning har återigen fått fatta beslutet att ställa in samtliga föreställningar med hänsyn till coronavirusets följder. Under hösten har Riksteaterns personal, föreningar och arrangörer över hela Sverige arbetat för att sprida scenkonst ut i landet med hänsyn till restriktionerna, men nu ställs alla föreställningar in resten av året.

20 av 21 regioner har infört skärpta råd bland annat rörande inresor och utresor och under måndagen vässade regeringen tonen gällande hanteringen av coronavirusets spridning i Sverige. Med det som grund tog Riksteaterns ledning, under måndag kväll, beslutet att ställa in all turnerade verksamhet fram till årsskiftet med omedelbar verkan. - Det blev omöjligt för oss utifrån rådande omständigheter att turnera. Naturligtvis är det ett nödvändigt men även tråkigt beslut. Vi på dansavdelningen kommer tillsammans med konstnärer, personal och arrangörer att använda våra krafter att planera för ett nytt år och en ny vår med fler publika möten, säger Mia Larsson, danschef vid Riksteatern. Från Haparanda till Malmö berörs föreställningar som den kritikerrosade komedin Bröllopstårtan, det episka dramat Ædnan och Örjan Andersson och Helene Billgrens dansföreställning Promise land. - Även om vi inte kunde fullfölja alla föreställningar har vi under hösten spelat till konstnärernas och publikens glädje. Nu kan vi tyvärr inte fortsätta och i det finns en sorg men även en stor förståelse. Vi måste alla ta vårt ansvar. Kulturen och teatern har överlevt många kriser och vi är säkra på att vi kommer att rida ut även det här och komma ut klokare och konstnärligt starkare, säger Dritëro Kasapi, teaterchef vid Riksteatern.

Kontakter

För mer information: Mireya Echeverría Quezada Press- och PR-ansvarig mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se Tel: 070-637 59 40

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum