Riksteatern

Riksteatern uppmanar koreografer, kreatörer och dansare att söka residens genom open call

Dela

För tredje året i rad genomför Riksteatern ett open call för produktionsresidens inom dans. Under två veckor kan verksamma koreografer, kreatörer och dansare ansöka om att få arbeta med att färdigställa sin dansproduktion. Årets open call öppnar idag den 14 januari.

- Förra året utökade vi från tre till fyra produktionsresidens. I år utökar vi antalet ytterligare till fem stycken, där ett av residensen är dedikerat till en produktion som vänder sig till en publik mellan 0 och 15 år, säger Helena Ringvold, producent och ansvarig för dansresidensen på Riksteatern i Hallunda.

Den antagna kan i sitt produktionsresidens arbeta tre veckor tillsammans med sitt team och få stöd i form av repetitionslokaler, produktionsmedel och teknisk support på Riksteatern i Hallunda utanför Stockholm. Produktionsresidensen är utspridda över året, tre på våren och två på hösten. Den som söker ska vara baserad i Sverige.

Satsningen på produktionsresidens är en del av Riksteaterns arbete med att utveckla och stödja den samtida dansen i Sverige.

- Tanken är att residensperioden ska ge konstnärer möjligheter att kunna förverkliga sin idé och produktion och få ta del av Riksteaterns produktionshus i Hallunda, säger Helena Ringvold.

Ansökan till produktionsresidensen 2019 öppnar idag den 14 januari med sista ansökningsdagen är 27 januari. När ansökningsperioden är över väljs koreograferna ut i samråd med Riksteaterns konstnärliga råd för dans.

Ansökningar sker endast via Riksteaterns hemsida där även mer information om satsningen samt kravspecifikation finns. Läs mer och ansök här: www.riksteatern.se/dansresidens

Kontakter

För mer information: Emma Englund Press- och PR-ansvarig Tel: 08-531 99 408 Mob: 070-637 5940 E-post: emma.englund@riksteatern.se

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum