Riksteatern

Riksteaterns vd Magnus Aspegren går till nytt uppdrag

Dela

Efter åtta år avgår Magnus Aspegren som vd för Riksteatern. Tidigare har Magnus Aspegren varit vd för Folkoperan i Stockholm, konstnärlig ledare och vd för Norrlandsoperan i Umeå samt rektor för Operahögskolan i Stockholm.

– Lika lätt som det var att tacka ja till att bli vd på Riksteatern lika svårt har beslutet att säga upp sig nu varit. Det har varit och är fortfarande det finaste, viktigaste och roligaste uppdrag jag fått ha. Det är en ynnest att få arbeta med alla kompetenta medarbetare. Men kanske framför allt det fina och viktiga i att tillsammans med alla ideella, anställda och föreningsaktiva se till att scenkonsten når ut till så många i hela vårt land. Riksteatern är och förblir den smartaste och varmaste av scenkonstorganisationer, säger Magnus Aspegren. 
 
Under sina åtta år på Riksteatern har Magnus Aspegren och Riksteatern bland annat arbetat med att utveckla Riksteatern till en dansinstitution som satt sin prägel på hela danssverige, axlat ett nytt cirkusuppdrag samt utvecklat Riksteaterns kunskapsarbete med flera forskningsprojekt och arbetat med att digitaliserat scenkonsten. Så sent som i höstas var han även nominerad till årets ledare där han särskilt omnämndes för sitt goda ledarskap under metoo, coronapandemin och för att han som företrädare för en stor kulturinstitution tagit tydlig ställning i debatten för kulturens överlevnad. 
 
Den första juli 2022 tillträder Magnus Aspegren sin nya tjänst som regional utvecklingsdirektör i region Jämtland Härjedalen. Riksteaterns nationella styrelse sammanträder inom kort för att påbörja rekryteringsprocessen av ny vd till Riksteatern. 

För mer information:
Mireya Echeverría Quezada
Press- och PR-ansvarig
mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se
Tel: 070-637 59 40

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum