Riksteatern

Riksteaterns vd Magnus Aspegren går till nytt uppdrag

Dela
Efter åtta år avgår Magnus Aspegren som vd för Riksteatern. Tidigare har Magnus Aspegren varit vd för Folkoperan i Stockholm, konstnärlig ledare och vd för Norrlandsoperan i Umeå samt rektor för Operahögskolan i Stockholm.

– Lika lätt som det var att tacka ja till att bli vd på Riksteatern lika svårt har beslutet att säga upp sig nu varit. Det har varit och är fortfarande det finaste, viktigaste och roligaste uppdrag jag fått ha. Det är en ynnest att få arbeta med alla kompetenta medarbetare. Men kanske framför allt det fina och viktiga i att tillsammans med alla ideella, anställda och föreningsaktiva se till att scenkonsten når ut till så många i hela vårt land. Riksteatern är och förblir den smartaste och varmaste av scenkonstorganisationer, säger Magnus Aspegren. 
 
Under sina åtta år på Riksteatern har Magnus Aspegren och Riksteatern bland annat arbetat med att utveckla Riksteatern till en dansinstitution som satt sin prägel på hela danssverige, axlat ett nytt cirkusuppdrag samt utvecklat Riksteaterns kunskapsarbete med flera forskningsprojekt och arbetat med att digitaliserat scenkonsten. Så sent som i höstas var han även nominerad till årets ledare där han särskilt omnämndes för sitt goda ledarskap under metoo, coronapandemin och för att han som företrädare för en stor kulturinstitution tagit tydlig ställning i debatten för kulturens överlevnad. 
 
Den första juli 2022 tillträder Magnus Aspegren sin nya tjänst som regional utvecklingsdirektör i region Jämtland Härjedalen. Riksteaterns nationella styrelse sammanträder inom kort för att påbörja rekryteringsprocessen av ny vd till Riksteatern. 

För mer information:
Mireya Echeverría Quezada
Press- och PR-ansvarig
mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se
Tel: 070-637 59 40

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Susanna Dahlberg är vd för Riksteatern.

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum