Svenska Cykelförbundet

Rissveds del av ung trupp på XCO-VM i Leogang

Dela

Bäst i världen när allt stämmer. Sveriges förbundskapten Fredrik Kessiakoff (MTB) pratar förstås om Jenny Rissveds. Sveriges olympiska guldmedaljör är en av sju cyklister som representerar Sverige på XCO-VM i Österrike 7-11 oktober, där även VM i Downhill går samma helg.

Jenny Rissveds ingår i den svenska VM-truppen vid XCO-VM 2020. Foto: Rolf Zetterberg
Jenny Rissveds ingår i den svenska VM-truppen vid XCO-VM 2020. Foto: Rolf Zetterberg

Det är en ovanligt ung trupp som tagits ut till årets VM i Mountainbike Crosscountry - som ursprungligen skulle gått i  i Albstadt, Tyskland men som i juni förlades i Leogang, Österrike där Downhill VM sedan tidigare var bestämt att gå.

VM i Leogang inleder den internationella tävlingssäsongen för det svenska landslaget i XCO - vilket naturligtvis beror på de speciella omständigheter som corona fört med sig.

Nedan presenterar Fredrik Kessiakoff truppen med en kort motivering

Dam Elit

Jenny Rissveds – Bäst i världen när allt stämmer. Kraschade olyckligt i somras men återhämtade sig snabbare än väntat och valde trots en bit ifrån toppform att ställa till start i SM för dryga veckan sedan som hon vann. Jenny kommer dessutom starta i världscupstävlingarna i Nove Mesto vilket kommer vara bra för hennes fortsatta förberedelser inför VM.

Herrar U23

Vilgot Lindh – Vilgot har haft en period bakom sig med knäproblem som han börjat få ordning på. Efter seger i U23-klassen på SM för två veckor sedan visade Vilgot att han nästa är tillbaka på samma höga nivå som under 2019.

Hugo Eliasson – Hugo har visat att han är den som bäst tagit klivet upp i U23-klassen. Genom framskjutna placeringar på alla uttagningstävlingar förtjänade han sin plats.

David Risberg – David är årets stjärnskott. David överraskade med att ställa av rutinerad elitåkare under augusti månad. Han bekräftade sin fina form i både Huskvarna och Hallby.

Herr Juniorer

Oscar Lind – Oscar har visat på fantastisk form under året, inte minst genom sin internationella seger i Tjeckien i augusti månad. Dessutom vann han XCO-SM för två veckor sedan. Oscar kommer att ladda upp inför VM genom att köra Junior World Series tävlingen i Nove Mesto, Tjeckien.

Viktor Lindquist – Viktor visade på sin höga nivå genom sin seger i Hallbyrundan. Viktor kommer att ladda upp inför VM genom att köra Junior World Series tävlingen i Nove Mesto, Tjeckien.

Viggo Karlsson – Viggo hade en fantastisk utvecklingskurva under de uttagningstävlingar i Sverige som valts ut inför årets VM. Det rundades av med en silvermedalj på SM i Göteborg. Viggo kommer att ladda upp inför VM genom att köra Junior World Series tävlingen i Nove Mesto, Tjeckien.

Följ gärna MTB Swecyclings Instagramkonto där åkarna presenteras mer ingående

Officiell VM hemsida med starttider, resultat och banprofiler hittar ni HÄR

Bilder

Jenny Rissveds ingår i den svenska VM-truppen vid XCO-VM 2020. Foto: Rolf Zetterberg
Jenny Rissveds ingår i den svenska VM-truppen vid XCO-VM 2020. Foto: Rolf Zetterberg
Ladda ned bild

Om

Svenska Cykelförbundet
Svenska Cykelförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

08-699 60 00https://scf.se/

Svenska Cykelförbundet (SCF) är ett av landets äldsta specialidrottsförbund, bildades redan år 1900. SCF består av 20 distriktsförbund, över 490 föreningar med 60 000 medlemmar. Runt 5000 cyklister per år tävlar i någon av de sju grenarna landsväg, mountainbike, Cykelcross, BMX, Paracykel, Trial och bancykel. Läs mer på Svenska Cykelförbundets hemsida, scf.se.

Följ Svenska Cykelförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Cykelförbundet

Svenska Spel/Tillsammans för fler i rörelse satsar på Svenska Cykelförbundets e-cycling26.11.2020 09:00:00 CETPressmeddelande

Genom initiativet Tillsammans för fler i rörelse, initierat av Riksidrottsförbundet och Svenska Spel får Svenska Cykelförbundet nu medel för att utveckla e-cycling i Sverige. Sverige är världsledande på e-cycling och den 9 december samlas eliten för första gången i ett officiellt världsmästerskap där den svenska truppen tävlar under Svenska Cykelförbundet. Medlen gör det möjligt att fortsätta utvecklingen av e-cycling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum