Bookmark Förlag

Robert Harris aktuell med en av årets bästa historiska romaner

Dela
Korad till en av årets bästa historiska romaner 2022 av The New York Times och beskriven som ”ett mästerverk till thriller” av The Times. Idag släpps De ofrälsta, en gripande berättelse från den historiska romanens gigant Robert Harris, som porträtterar människans lystnad efter makt och hämnd.

De ofrälsta är en intelligent bladvändare som skildrar följderna av det engelska inbördeskrig som avslutades 1651 efter att kung Karl I störtats och en republik utropats under puritanen Oliver Cromwells ledning. Med exakta historiska detaljer och nyanserade karaktärsskildringar undersöker Robert Harris ett av Storbritanniens största sår genom tiderna. 

England 1660. Överste Edward Whalley och hans svärson William Goffe har drivits på flykt, efterlysta för avrättningen av kung Karl I tio år tidigare. I London har Richard Nayler, tjänsteman vid det brittiska kronrådet, fått uppdraget att hitta alla de 59 män som skrev på kungens dödsdom. Ett fåtal av de inblandade sitter fängslade på livstid. Några har redan hängts eller skjutits. Driven av att hitta de resterande förrädarna ger sig Nayler ut på en oförsonlig jakt. För att undvika kungamaktens hänsynslösa vedergällning dras Whalley och Goffe in i en klaustrofobisk katt-och-råtta-lek tvärs över kontinenter där de inte kan lita på någon. 

De ofrälsta är baserad på minutiös research och har hyllats unisont av kritiker. Financial Times har utsett boken till ”Harris bästa sedan En officer och spion” och The Guardian menar att den utgör ”viktig läsning för vår samtid”. BTJ skriver att De ofrälsta ”bjuder läsaren på en såväl välskriven som mycket spännande och nervkittlande historia”.

Robert Harris debuterade 1992 med den kontrafaktiska thrillern Faderland. Hans romaner har översatts till fyrtio språk och sålt i mer än femton miljoner exemplar. En officer och spion, om justitiemordet på Alfred Dreyfus, blev utsedd till årets roman av National Book Awards och har filmatiserats. Han har även skildrat bland annat antikens Rom i Cicero-trilogin och 1938 års Münchenöverenskommelse i München. Den senare blev hyllad storfilm med Jeremy Irons i en av rollerna. Men oavsett vilken historisk era som behandlas har Robert Harris böcker alla en sak gemensamt: i förlängningen handlar samtliga om vår moderna tid.

De ofrälsta är översatt av Svante Skoglund. Ljudboken, inläst av Reine Brynolfsson, släpps den 30 juni.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Omslag: Anders Timrén
Omslag: Anders Timrén
Ladda ned bild
Foto: Peter von Felbert
Foto: Peter von Felbert
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Med hängivenhet till våra författare och engagemang för varje titel har Bookmark Förlag etablerat sig som ett av Sveriges ledande bokförlag. Vår ambition är att ge ut verkligt starka och unika titlar inom allt från skön- och facklitteratur till barnböcker.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

Katarina Wennstam skriver historisk kriminalroman om kvinnors villkor i slutet på 1800-talet8.6.2023 12:42:34 CEST | Pressmeddelande

En av Sveriges mest lästa författare, Katarina Wennstam, är aktuell med den historiska kriminalserien Sekelskiftesmorden. Serien inleds med boken "Döda kvinnor förlåter inte", med utgivning den 4 oktober (Bookmark förlag). Boken är en ödesmättad skildring av kvinnors hårda villkor under slutet av 1800-talet, där fyra kvinnor ur olika samhällsklasser förs samman efter ett fruktansvärt dödsfall på den gemensamma gården. I den krassa vardagen härjar sjukdomarna i de fattigas kvarter, och en illegal fosterfördrivning efter en oplanerad graviditet slutar snabbt i olycka.

Ny yogabok ger dig mer av sommaren30.5.2023 15:04:42 CEST | Pressmeddelande

Idag släpper Bookmark Förlag boken ”Yoga & meditation – släpp dig själv fri”, skriven av Josefine Bengtsson. Med mer än 60 olika yoga- och meditationsövningar får läsaren redskap att hitta frihet i sin kropp, i sitt sinne och i sitt liv. Faktadelen ger en djupare förståelse för den yogiska traditionen, och de illustrerande fotografierna från Roslagens skärgård inspirerar till att ge sig ut i naturen för att komma närmare sig själv.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum