Dramaten

Romeo & Julia Kören uppmärksammar Bergman med Trämålning

Dela

Ingmar Bergmans pjäs från 1954, som senare blev underlag för ”Det sjunde inseglet”, ges i Romeo och Julia Körens egen tappning där musik och text stämningsfullt smälter samman. För regi står Benoît Malmberg. Premiär på Målarsalen den 25 april. Biljetterna släpps idag torsdag den 15 mars, klockan 12.

Trämålning utspelar sig i ett medeltida ingenmansland där målningens karaktärer vandrar mot ett okänt öde. Riddaren Antonius Block och hans väpnare Jöns har vandrat hem ifrån det heliga landet och på vägen möter de olika karaktärer och tar del av deras öden. Men var befinner de sig i egentligen?

Kärlek är ett annat ord för lusta plus lusta plus lusta plus en förbannad massa bedrägeri, falskhet, lögn och allmänt lurendrejeri. (Jöns, ur Trämålning)

Ingmar Bergman skrev Trämålning 1954 inspirerad av en medeltida kyrkobild och pjäsen blev senare underlag till filmen Det sjunde inseglet. Romeo & Julia Körens uppsättning av Trämålning består av två delar – pjäsen samt en medeltida konsertdel som fungerar som en musikalisk ingång till historien. I Benoît Malmbergs regi smälter musik och text ihop till stämningsfulla tablåer med ett Bergmanskt skimmer över sig.

Trämålning hade premiär under Bergmanveckan på Fårö 2017.

Av Ingmar Bergman
Regi Benoît Malmberg
Medverkande Romeo & Julia Kören
Kostym Barbro Hellsing och Dramatens kostymateljéer

Trämålning, den 25 april och 4 maj, Målarsalen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten flyttar till Hötorget14.5.2019 10:15:00 CESTPressmeddelande

Samtidigt som Dramatenhuset renoveras bildar fem skådespelare familj och flyttar in i en evakueringslägenhet på Hötorget. Skådespelaren Rebecka Hemse är både idémakare och regissör för experimentet ”Evakuering: De förskräckliga föräldrarna” som kommer mynna ut i ett antal föreställningar. Gestaltningen är i konstant utveckling och därför finns inget premiärdatum, men den första föreställningen ges den 20 september. Den exakta adressen meddelas vid biljettköp. Biljetter till ytterligare tre föreställningar släpps idag, tisdagen den 14 maj.

Grynet Molvig klar för roll i Niklas Rådströms pjäs Dövheten10.5.2019 08:58:00 CESTPressmeddelande

Som tidigare meddelats samarbetar Dramaten och Drottningholms Slottsteater i höst med Niklas Rådströms nyskrivna pjäs Dövheten om Beethoven. Nu är det klart att Grynet Molvig medverkar i uppsättningen tillsammans med Johan Rabaeus, Andreas T Olsson och Per Svensson. För regi står Peter Langdal. Urpremiär den 5 september på Drottningholmsteatern och premiär på Dramaten den 23 november. Biljetterna till Dramatens föreställningar är nu släppta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum