PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Rösta igenom garantitillägget!

Dela

Den absolut viktigaste satsningen i vårpropositionen och vårändringsbudgeten som finansministern presenterade idag är det sedan tidigare kända garantitillägget.

Christina Tallberg, ordförande PRO. FOTO: Anneli Nygårds.
Christina Tallberg, ordförande PRO. FOTO: Anneli Nygårds.

- Alla pensionärer måste kunna leva på sin pension. De partier som säger sig vilja förbättra för de pensionärer som har det sämst ställt måste nu rösta för att garantitillägget blir verklighet, säger Christina Tallberg, ordförande Pensionärernas riksorganisation, PRO.

En stor grupp pensionärer, varav de flesta är kvinnor, får idag orimligt låga pensioner. De flesta har jobbat ett långt arbetsliv och många har därutöver tagit ett större ansvar för barn och hemarbete än vad männen har gjort.

- Garantitillägget är inte ett perfekt förslag och PRO menar att inbetalningarna till pensionssystemet måste öka. Inga andra förslag kan dock ge effekt så snart om garantitillägget och det behövs, inte minst mot bakgrund av de prisökningar som skett på sistone, säger Christina Tallberg.

PRO noterar att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ges pengar för att bland annat civilsamhället ska kunna utbilda i hemberedskap och att det satsas 500 miljoner kronor på att vården ska kunna öka antalet vårdplatser genom att anställa fler sjuksköterskor.

- Det är bra att det avsätts pengar för att arbeta av den stora vårdskuld som finns efter pandemin, men det som satsas här är alldeles för lite. Och resurser för att skapa en äldreomsorg som håller hög kvalitet och är likvärdig över hela landet lyser med sin frånvaro, menar Christina Tallberg.

Kontakter

Sten Söderberg, pressekreterare, E-post: sten.soderberg@pro.se,
telefon: 08-701 67 10.

Bilder

Christina Tallberg, ordförande PRO. FOTO: Anneli Nygårds.
Christina Tallberg, ordförande PRO. FOTO: Anneli Nygårds.
Ladda ned bild

Om

PRO-Pensionärernas Riksorganisation
PRO-Pensionärernas Riksorganisation
Box 3274
103 65 Stockholm

08-701 67 00http://www.pro.se

PRO, Pensionärernas Riksorganisation, är Sveriges största pensionärsorganisation med föreningar runt om i hela landet.

Följ PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PRO-Pensionärernas Riksorganisation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum