Rumpbuffa & Dansa med Friskis, Mamma Mu och Kråkan

Dela
Vad är rumpbuff? Det får du reda på när barnens favoriter Mamma Mu och Kråkan dyker upp i ännu ett rörelsepass tillsammans med Friskis&Svettis. Rörelsepausen Rumpbuffa & Dansa har premiär 15 februari på Friskis hemsida och är sist ut i en miniserie om tre filmer.

Med rörelseglädje som utgångspunkt utformar Friskis ständigt initiativ för att möta nya generationer. Så har vi gjort i över 40 år. Lika länge har karaktärerna Mamma Mu och Kråkan uppmuntrat barn till rörelse genom berättelser och tillhörande musikskatt. Nya rörelsepasset Rumpbuffa & Dansa, för barn 2-6 år, har premiär 15 februari. 

– Våra tidigare rörelsepass har fått ett grymt mottagande och så mycket kärlek. Därför ser jag verkligen fram emot den här premiären. Tidigare har vi toksprungit och smugit. Nu dansar vi loss. Det är roligt att se hur barnen uppskattar hur vi leker med kontraster i passen, säger Nina Forsberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis.

Träning för hela familjen är en viktig del av Friskis verksamhet. Familjejympa har varit en del av vårt träningsutbud sedan starten och byggts på med initiativ som Röris i skolan och Mini-Röris för de yngsta. Passen är utformade för att peppa barn till rörelse, både på förskolan och hemma.

– Rörelse kommer naturligt för barn, bara de får tillfälle att utforska den. Därför jobbar vi på Friskis sedan många år tillbaka med förskolor runt om i landet. Vi tar fram olika typer av material för att inspirera till rolig och peppande rörelse i vardagen. Mamma Mu och Kråkan bidrar med ny och nyfiken energi, säger Susanne Jidesten generalsekreterare på Friskis&Svettis.

Skaparna av Mamma Mu och Kråkan, Jujja och Tomas Wieslander håller med om att rörelse är en viktig del av barns mående och inlärning. 

– Att blanda rörelse, berättelser och musik är ett smidigt sätt för barn att lära nytt och må bra i vardagen. Jag tycker det finns viss magi i det här samarbetet, när bekanta karaktärer från en bok plötsligt poppar upp i rummet och rockar loss via skärmen. Jag hoppas det inspirerar till ännu mer fantasi, läslust och rörelse, säger Jujja Wieslander.

Kontakter

Bilder

Om

Friskis&Svettis
Friskis&SvettisMänniskor i alla åldrar utgör Friskis&Svettis genom sina medlemskap. Vi är fördelade i 156 ideella idrottsföreningar, varav 104 i Sverige och resterande i Norge och övriga Europa. Friskis&Svettis vill alltid att fler ska få chans att hitta sin grej inom träningen. 

Följ Friskis&Svettis

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Friskis&Svettis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum