Socialdemokraternas PS Kansli

S-löfte: Kostnadsfria arbetskläder för anställda i hemtjänsten

Dela

Anställda i vård och äldreomsorg – inklusive hemtjänst – ska få arbetskläder som tillhandahålls av arbetsgivaren utan kostnad för den enskilde arbetstagaren. Det S-vallöftet presenterade statsminister Stefan Löfven och barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren idag när de besökte Hagagårdens äldreboende i Haninge.

Socialdemokraterna lanserar nu det största trygghetsprogrammet i modern tid. Budskapet är tydligt – Sverige ska bli tryggare – med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Förra veckan presenterade partiet den första delen av trygghetsprogrammet, som fokuserade på sjukvården. Idag fokuserade statsministern på villkoren för de anställda i välfärden.

Hemtjänstpersonalen ska inte bekosta kläder som de behöver i jobbet. Det är ett löfte från oss socialdemokrater. Det är inte rimligt att de som arbetar med vård och omsorg av gamla och sjuka i hemmet ska utföra detta arbete i sina egna privata kläder trots smittoriskerna, säger statsminister Stefan Löfven (S).

En stor fråga för de som arbetar i äldreomsorgen och inte minst i hemtjänsten är arbetskläder. I dag använder många arbetstagare i vård- och omsorgsyrken privata kläder i sin yrkesutövning. Kläderna behöver tvättas ofta och slits därför hårt och förbrukas osedvanligt snabbt. Det medför en stor kostnad för den enskilde individen.

S-vallöfte om kostnadsfria arbetskläder gäller anställda inom vård och äldreomsorg inklusive hemtjänst, i såväl offentlig som privat regi.

Läs mer på socialdemokraterna.se

Presskontakt

Natalie Sial

Pressekreterare hos arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson

+46 72 520 54 49

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Socialdemokraterna släpper ny rapport - Hotet mot den svenska modellen9.4.2019 14:42:46 CESTPressmeddelande

Idag presenterar Socialdemokraterna en ny rapport om hur Moderaterna konsekvent agerat i EU-parlamentet för att avveckla den svenska modellen och för att underminera villkor för arbetare i Europa. Detta samtidigt som Moderaterna i dagarna har lanserat begreppet ”den nya svenska modellen”. Nu utmanar Johan Danielsson moderaternas Tomas Tobé på debatt kring vad de menar med den ”nya svenska modellen” och hur de kommer agera i Europaparlamentet framgent?

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum