Socialdemokraternas PS Kansli

S-löfte: Kostnadsfria arbetskläder för anställda i hemtjänsten

Dela

Anställda i vård och äldreomsorg – inklusive hemtjänst – ska få arbetskläder som tillhandahålls av arbetsgivaren utan kostnad för den enskilde arbetstagaren. Det S-vallöftet presenterade statsminister Stefan Löfven och barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren idag när de besökte Hagagårdens äldreboende i Haninge.

Socialdemokraterna lanserar nu det största trygghetsprogrammet i modern tid. Budskapet är tydligt – Sverige ska bli tryggare – med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Förra veckan presenterade partiet den första delen av trygghetsprogrammet, som fokuserade på sjukvården. Idag fokuserade statsministern på villkoren för de anställda i välfärden.

Hemtjänstpersonalen ska inte bekosta kläder som de behöver i jobbet. Det är ett löfte från oss socialdemokrater. Det är inte rimligt att de som arbetar med vård och omsorg av gamla och sjuka i hemmet ska utföra detta arbete i sina egna privata kläder trots smittoriskerna, säger statsminister Stefan Löfven (S).

En stor fråga för de som arbetar i äldreomsorgen och inte minst i hemtjänsten är arbetskläder. I dag använder många arbetstagare i vård- och omsorgsyrken privata kläder i sin yrkesutövning. Kläderna behöver tvättas ofta och slits därför hårt och förbrukas osedvanligt snabbt. Det medför en stor kostnad för den enskilde individen.

S-vallöfte om kostnadsfria arbetskläder gäller anställda inom vård och äldreomsorg inklusive hemtjänst, i såväl offentlig som privat regi.

Läs mer på socialdemokraterna.se

Presskontakt

Natalie Sial

Pressekreterare hos arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson

+46 72 520 54 49

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Riddarhustorget 7-9
SE-100 12 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Socialdemokraterna går till val på att stoppa vinstjakten i skolan20.6.2018 15:24Pressmeddelande

Den 7 juni röstade Alliansen och Sverigedemokraterna ner förslaget att stoppa vinstjakten i skolan och omsorgen. Samtidigt syns konsekvenserna av att vinstjakten tillåts fortsätta. Senast igår meddelade Skolinspektionen att tillståndet för en gymnasieskola som drivs av Thorén Innovation School AB i centrala Stockholm stängs omedelbart. Socialdemokraterna vill nu ta frågan till väljarna och går till val på att stoppa vinstjakten i välfärden. Idag presenterades ytterligare förslag för att stoppa vinstjakten i svensk skola.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum