Socialdemokraternas PS Kansli

S-löfte: Kostnadsfria arbetskläder för anställda i hemtjänsten

Dela

Anställda i vård och äldreomsorg – inklusive hemtjänst – ska få arbetskläder som tillhandahålls av arbetsgivaren utan kostnad för den enskilde arbetstagaren. Det S-vallöftet presenterade statsminister Stefan Löfven och barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren idag när de besökte Hagagårdens äldreboende i Haninge.

Socialdemokraterna lanserar nu det största trygghetsprogrammet i modern tid. Budskapet är tydligt – Sverige ska bli tryggare – med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Förra veckan presenterade partiet den första delen av trygghetsprogrammet, som fokuserade på sjukvården. Idag fokuserade statsministern på villkoren för de anställda i välfärden.

Hemtjänstpersonalen ska inte bekosta kläder som de behöver i jobbet. Det är ett löfte från oss socialdemokrater. Det är inte rimligt att de som arbetar med vård och omsorg av gamla och sjuka i hemmet ska utföra detta arbete i sina egna privata kläder trots smittoriskerna, säger statsminister Stefan Löfven (S).

En stor fråga för de som arbetar i äldreomsorgen och inte minst i hemtjänsten är arbetskläder. I dag använder många arbetstagare i vård- och omsorgsyrken privata kläder i sin yrkesutövning. Kläderna behöver tvättas ofta och slits därför hårt och förbrukas osedvanligt snabbt. Det medför en stor kostnad för den enskilde individen.

S-vallöfte om kostnadsfria arbetskläder gäller anställda inom vård och äldreomsorg inklusive hemtjänst, i såväl offentlig som privat regi.

Läs mer på socialdemokraterna.se

Presskontakt

Natalie Sial

Pressekreterare hos arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson

+46 72 520 54 49

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Stefan Löfvens program valdagen 9 september8.9.2018 09:00Pressmeddelande

09.40 Statsministern och Ulla Löfven promenerar från Sagerska huset till vallokalen där statsministern röstar. Fototillfälle. Adress: Riksdagshuset 10.30 Statsministern åker i kampanjbuss tillsammans med vallokomotiven, finansminister Magdalena Andersson, utrikesminister Margot Wallström och försvarsminister Peter Hultqvist. Bussen avgår från Gustav Adolfs torg. Fototillfälle. 10.50 Statsministern och vallokomotiven fikar och samtalar med pensionärer i Sundbyberg. Media är välkomna, statsministern och vallokomotiven finns tillgängliga för kortare kommentarer i anslutning till besöket. Adress: Folkets Hus, Sturegatan 12, Sundbyberg. 12.00 Torgmöte i Vällingby centrum. Statsministern håller tal. SSUs förbundsordförande Philip Botström deltar. Media är välkomna, fototillfälle. Adress: Vällingby centrum, Pajalagatan 36. 12.40 Lunch hemma hos en barnfamilj. Media är välkomna, statsministern finns tillgängliga för kortare kommentarer i anslutning till besöket. Adress: Basgränd, Vällingby Anm

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum