Socialdemokraternas PS Kansli

S: Mälardalens högskola ska bli ett nytt tekniskt universitet

Dela

För att främja tillväxt, fler jobb, nya innovationer och ett starkare samhälle vill Socialdemokraterna att Mälardalens högskola i Västerås och Eskilstuna blir ett nytt tekniskt universitet. Detta förutsätter att S investeringar i forskning och utbildning fortsätter. För S går det alltid före skattesänkningar och låga löner.

- I Mälardalen finns närheten till basindustrin. Och där andra tidigare i negativa termer beskrivit delar av svensk industribygd som rostbälten så ser vi socialdemokrater tillväxtpotential. Här finns Volvo, ABB och många andra. Vi ska ständigt utvecklas och bli bättre. Ett nytt tekniskt universitet i Mälardalen är därför ett kliv framåt som kommer höja vårt kunnande och stärka vår innovationskraft i Sverige, säger Stefan Löfven, partiordförande.

Socialdemokraterna bedömer att Sverige behöver ett nytt tekniskt universitet och att detta bör utnämnas under nästa mandatperiod. Det är mer än 20 år sedan Sverige bildade ett tekniskt universitet, Luleå tekniska universitet. Det har i backspegeln visat sig mycket framgångsrikt och viktigt för regional och nationell utveckling, kompetensförsörjning och tillväxt. Socialdemokraterna ser att Mälardalens högskola (MDH) i Västerås och Eskilstuna har potential att bli ett nytt tekniskt universitet, men det kräver att S investeringar i svensk forskning och utbildning fortsätter.

- Jag är glad över att få meddela att vi socialdemokrater under nästa mandatperiod vill att Sverige ska få ytterligare ett tekniskt universitet. Och vi ser att Mälardalens högskola i Västerås och Eskilstuna har potentialen att bli detta tekniska universitet, säger Helene Hellmark Knutsson, talesperson för högre utbildning och forskning.

Kontakt:
Sam Assadi, pressekreterare åt Helene Hellmark Knutsson: 072-5381343

Nyckelord

Om

Socialdemokraternas PS Kansli
Socialdemokraternas PS Kansli
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraternas PS Kansli

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraternas PS Kansli

Socialdemokraterna i Almedalen 201928.6.2019 09:37:18 CESTPressmeddelande

Söndag 30 juni Invigningsceremoni: Utbildningsminister Anna Ekström en av talarna Temat för invigningen är en hyllning till demokratin som fyller 100 år i år. Utbildningsminister Anna Ekström är en av invigningstalarna, tillsammans med bland andra talman Andreas Norlén och demokratiminister Amanda Lind. Tid: 14:30-15:30 Plats: Almedalens scen Presskontakt för Anna Ekström är Anja L Sundberg, 076-116 77 45. Torsdag 4 juli Ekonomiskt seminarium: Så klarar vi välfärden när allt fler lever allt längre Finansminister Magdalena Andersson bjuder in till Socialdemokraternas ekonomiska seminarium, där temat för i år är hur vi klarar välfärden när allt fler lever allt längre. Samtalet leds av Katrine Marçal, journalist och författare, och deltar gör förutom Magdalena Andersson själv även Anders Ekholm, senior advisor vid Institutet för framtidsstudier, Karin Sundin, regionråd i Region Örebro samt Catharina Borgenstierna, VD för Camanio Care. Tid: 13:15-14:45 Plats: Aulan, S:t Hansskolan, S:t Han

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum