Region Örebro län

Så ser vaccinplaneringen ut inför vecka 17

Dela

Under vecka 17 vaccinerar Region Örebro län med 11 000 doser vaccin. Nu kan personer som är födda år 1961 och tidigare boka tid för vaccination. Region Örebro län har också återupptagit vaccinationen av vårdpersonal.

Under vecka 17 kommer Region Örebro län att vaccinera med 11 000 doser vaccin på de fem vaccinationsmottagningarna. Vaccinet fördelas både till dem som får första och andra sprutan. Personer som är födda år 1961 och tidigare är i den prioriterade grupp som erbjuds vaccin och kan boka tid. Även vårdpersonal som arbetar nära patienter erbjuds vaccin.

- Nu har vi inlett vaccinationen av personer i fas tre och vaccinerar dem som är äldst i den gruppen. Tillsammans med andra regioner planerar vi nu för vaccinationen av riskgrupper, som kommer att vara nästa steg, säger Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län.

Folkhälsomyndigheten har gett besked om att Astra Zenecas vaccin inte ska ges till personer under 65 år. De som är under 65 år och har fått en dos av det vaccinet kommer att få en annan sort som dos två och är sedan färdigvaccinerade. Den inbokade tid för dos två som gavs vid första sprutan gäller fortfarande även om det blir ett annat vaccin. Astra Zenecas vaccin kommer endast att användas som andra dos till personer som är födda 1956 och tidigare.

De här vaccineras nu

De som kan boka tid för vaccination under vecka 17 är:

  • Du som är född 1961 eller tidigare.
  • Du som har hemtjänst eller bor med någon som har hemtjänst.
  • Du som arbetar i hemsjukvård eller i hemtjänst.
  • Du som är 18 år eller äldre och får stöd enligt LSS, har boendestöd eller personlig assistans.
  • Du som arbetar på särskilda boenden, som boendestödjare eller personlig assistent.
  • Vårdpersonal som arbetar vårdnära.

30 procent av länsinvånarna har fått första dosen vaccin

I Örebro län har 74 822 personer fått sin första dos vaccin och 27 746 personer den andra. Det innebär 30,64 respektive 11,35 procent av länets befolkning. Siffrorna kommer att justeras upp eftersom den vaccinering som kommunerna gör rapporteras in i efterhand.

Kontakt

Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län, telefon: 076-112 65 52

Nyckelord

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Händelse på Universitetssjukhuset Örebro – mannen som hotade är gripen6.7.2021 19:17:24 CEST | Pressmeddelande

Under eftermiddagen på tisdagen mottog personalen på en av psykiatrins verksamheter på Universitetssjukhuset Örebro ett hot från en person som hotade att skada sig själv och andra. Händelsen är nu avbruten och avspärrningen är borttagen. Ingen person kom till skada under händelsen och allt återgår nu till det normala. Psykiatrins akutmottagning kommer att åter öppna i ordinarie lokaler.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum