Region Örebro län

Så ser vaccinplaneringen ut inför vecka 19

Dela

Under vecka 19 vaccinerar Region Örebro län med 13 000 doser vaccin. Nu är det personer som är i de utpekade riskgrupperna som ska boka tid för vaccination.

Under vecka 19 kommer Region Örebro län att vaccinera med 13 000 doser vaccin på vaccinationsmottagningarna. Vaccinet fördelas både till dem som får första och andra sprutan.

Nu är det personer som är 18 år och äldre och i särskilt utpekade riskgrupper som ska boka tid för vaccination. Vaccin erbjuds även personer födda 1961 eller tidigare, samt vårdpersonal som arbetar nära patienter.

Region Örebro län planerar nu för nästa steg i prioriteringsordningen, då personer i fas fyra ska erbjudas vaccin.

- I fas fyra handlar det om hela den vuxna befolkningen, alla dem som inte har erbjudits vaccin ännu. Vi kommer att vaccinera även den gruppen i åldersordning och börja med de som är äldst. När den fasen kan starta vet vi inte i dagsläget, först ska personer som är i riskgrupp bli vaccinerade, säger Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län.

De här vaccineras nu

De som kan boka tid för vaccination under vecka 19 är:

  • Du som är 18 år eller äldre och tillhör en utpekad riskgrupp.
  • Du som är född 1961 eller tidigare.
  • Du som har hemtjänst eller bor med någon som har hemtjänst.
  • Du som arbetar i hemsjukvård eller i hemtjänst.
  • Du som är 18 år eller äldre och får stöd enligt LSS, har boendestöd eller personlig assistans.
  • Du som arbetar på särskilda boenden, som boendestödjare eller personlig assistent.
  • Vårdpersonal som arbetar vårdnära.

För gravida och unga med kronisk sjukdom gäller speciella rekommendationer. De som berörs får mer information via sin vårdkontakt. 

93 500 personer har fått första dosen vaccin

I Örebro län har 93 580 personer fått sin första dos vaccin och 33 506 personer den andra. Det innebär 38,25 respektive 13,68 procent av länets befolkning. Siffrorna kommer att justeras upp eftersom den vaccinering som kommunerna gör rapporteras in i efterhand.

Kontakt

Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län, telefon: 076-112 65 52

Nyckelord

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Felaktigt packade provtagnings-kit kan ha lämnats ut på tio platser i Örebro län18.6.2021 19:54:14 CEST | Pressmeddelande

Några av de provtagnings-kit som lämnats ut via lådor på tio olika platser i Örebro län under den senaste veckan har packats på fel sätt. Det innebär att vissa personer som har testat sig från och med måndag till och med fredag kan ha fått ett felaktigt provsvar. ”Dessa personer ska testa sig på nytt så fort som möjligt”, säger Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum