Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Samantha Cooper - Årets Forward i SBL Dam

Dela

Fram till påsk presenterar vi årets utmärkelser i SBL Dam. Idag har turen kommit till Årets Forward, som går till Samantha Cooper, Wetterbygden Sparks!

Alla utmärkelser i SBL Dam röstas fram av coacher, lagkaptener och mediarepresentanter förutom priserna Årets Lyft och Årets Matcharrangör som delas ut av Svenska Basketbollförbundet. Varje utmärkelse får dock en kommentar av SBBF. 

Årets Forward: Samantha Cooper, Wetterbygden Sparks
Kanadensiskan höll en enastående hög nivå hela sin första säsong i SBL dam. Hon spelade och startade alla 18 matcher, och spelade 34,5 minuter per match - näst mest i hela ligan. 

Cooper ledde Wetterbygden i de flesta statistikkategorier, och hennes 20.9 poäng och 14.4 returer per match gjorde henne också till årets skytteligavinnare och returdrottning. I 16 av 18 matcher stod hon för en "double-double", och hon plockade ner 18 returer eller mer i fem matcher. Mot Norrköping Dolphins 28 december noterades hon för 20 returer - högsta noteringen under årets säsong. 

Hennes 33 poäng mot Högsbo Basket 12 oktober var Coopers säsongshögsta, och femte bästa noteringen i hela SBL dam säsongen 2019-2020.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
"Årets Forward har stått för en enastående säsong och en jämnhet som varit av stor betydelse för sitt lag. Likt en maskin har hon producerat double-doubles på löpande band och hennes facit med 16 double-doubles på 18 matcher är lika imponerande som det är omänskligt. Med 20.9 poäng och 14.4 returer per match är hon ligans #1 i bägge kategorierna, och utmärkelsen råder det inget tvivel om att SBL:s double-double-drottning har gjort sig välförtjänt av. Årets Forward heter Samantha Cooper!"

Röstresultat Topp 3 - Årets Forward (procent av rösterna):
60% - Samantha Cooper, Wetterbygden Sparks
16% - Sarah Toeaina, Telge Basket
12% - Shanity James, Alvik Basket

Regler för omröstningen

1. Ingen får rösta på någon ur sin egen organisation (om man är coach eller lagkapten). Då stryks rösten.

2. Obligatorisk röstning för coach och lagkapten. Om coach eller lagkapten inte röstar alls kan ingen ur deras klubb vinna något pris.

3. Endast coacher och spelare som deltagit i 11 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris.

Alla utdelade utmärkelser i SBL Dam 2019-2020
Årets Försvarare: Cassandra Jayne Nofuente, Högsbo Basket >>>
Årets Stjärnskott: Matilda Ekh, Luleå Basket >>>
Årets Domare: Daniel Tiberg >>>          
Årets Lyft: Högsbo Basket >>>     
Årets Matcharrangör: Luleå Basket >>>     
Årets Coach: Jonas Fredrikson, Högsbo Basket >>>       
Årets Artist: Natisha Hiedeman, Luleå Basket >>>    
Årets Guard: Natisha Hiedeman, Luleå Basket >>>

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Amanda Zahui söker baskethjältar i pandemin!20.1.2021 17:06:04 CETPressmeddelande

Initiativet Loka Heroes har alltid stöttat människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg. Just nu står sporten inför stora utmaningar. Därför söker nu Amanda Zahui tillsammans med Loka Heroes och Svensk Basket personer som gjort något extra inom basketen trots det svåra läget. Med initiativet LOKA Lockdown Heroes vill man sätta ljuset på dessa hjältar och lyfta deras engagemang för barn och ungdomar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum