Region Örebro län

Samhällsbyggnadsnämnden fattade beslut om plan för besparingar

Dela

Samhällsbyggnadsnämnden går mot ett förväntat underskott på drygt 16 miljoner kronor i år, och nu vidtar nämnden åtgärder för att komma till rätta med den ekonomiska situationen.

- Vi har gått igenom den verksamhet vi i nämnden ansvarar för, och vi fattade i dag de beslut vi ser är nödvändiga för att vi framöver ska kunna erbjuda en effektiv och bra service samtidigt som vi har en ekonomi i balans, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Den handlingsplan som nämnden i dag fattade beslut om, och som nu ska realiseras, omfattar bland annat den allmänna kollektivtrafiken. Inom det området valde nämnden att fokusera besparingarna till utbudet av parallellgående trafik, skolskjutsar, linjer med lågt resande och servicelinjer.

- Det finns inte ekonomi att köra alla de turer som Länstrafiken kör i dag. Vi behöver därför se hur vi kan minska antalet på ett sätt som påverkar resenärerna så lite som det bara är möjligt. Därför ser vi över de turer som har få resenärer, och de där vi kör tåg och buss parallellt, säger Nina Höijer.

Förutom kollektivtrafiken togs det också en handlingsplan för serviceresor.

- Det är naturligtvis väldigt viktiga områden men vi måste se över hur vi arbetar på det mest effektiva och vägvinnande sättet, säger Nina Höijer.

De sammantagna åtgärderna väntas generera en besparing om cirka 58 miljoner kronor, men Nina Höijer utesluter inte att det kan krävas fler beslut om besparingar för att nå ända fram.

- I dagens beslut fanns en formulering som flaggar för att vi kan behöva vidta ytterligare åtgärder, säger hon.

Kontakt:

Nina Höijer, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, telefon: 072-085 34 10

Kontakter

Bilder

Nina Höijer
Nina Höijer
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum