Riksteatern

Samtal om maskulinitet, prestige och prinsessjympa – en koreografi hemma i ditt vardagsrum

Dela
Den som bjuder koreografen och dansaren Carl Olof Berg på en kopp kaffe får en föreställning framförd i sitt hem. Hemma hos dig med Carl Olof är ett personligt projekt om hur hemmet koreograferar oss som människor och fostrar kvinnligt och manligt. Under hösten turnerar han med Riksteatern.
Foto-Joakim-Berndes
Foto-Joakim-Berndes

- Hela projektet med hemlånen var en omstart i mitt arbete med koreografi där jag längtade efter ett enklare och närmare möte med publiken. Ett roligare möte där humor, allvar och poesi möts i hemmamiljö. I hemmamiljöns enkla format sätts allt det jag är intresserad av på sin spets; berättelsen, publikkontakten, min kropps historia och våra föreställningar om att vara man, säger Carl Olof Berg.

Mot att man bjuder på en kopp kaffe och tar ett foto av Carl Olof får publiken en föreställning framförd i sitt hem. Som publik kan man välja mellan tre korta föreställningar; En guidad visning av slutna manliga rum, Ett melankoliskt popquiz på ostämt piano och Prinsessjympa. Dygnet runt kan den som är intresserad av ett framträdande boka Carl Olof på telefontjänsten 0769-454444. Hembesöken sker under kvällstid eller efter överenskommelse. - När jag tänker på att det kan bli upp till 120 hem jag kan komma att besöka känns det svindlande och fantastiskt. Äntligen får jag vara lika folklig som Lill-Babs! Att möta Riksteaterföreningar hela vägen från Storuman och Luleå till Bromölla. Så spänd på alla nya möten och alla koppar kaffe, säger Carl Olof.

Hemma hos dig med Carl Olof är en del av konstprojektet Andrology Showroom. I det vill Carl Olof erbjuda ett personligt samtal om maskulinitet och prestige men också om hemmet som en scen där vi bygger våra kroppar och identiteter.

Om Carl Olof Berg

Carl Olof Berg är född 1975 och verksam som koreograf. Han har en master i koreografi på DOCH - Dans och cirkushögskolan i Stockholm men tog examen från koreografutbildningen på Danshögskolan redan 1998.

Turnépremiär den 4 september i Askersund

Medverkande Carl Olof Berg Koreograf Carl Olof Berg

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/forestallningar/hemma-hos-dig-med-carl-olof

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/hemma-hos-dig-med-carl-olof

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Foto-Joakim-Berndes
Foto-Joakim-Berndes
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum