Riksteatern

Samtal om maskulinitet, prestige och prinsessjympa – en koreografi hemma i ditt vardagsrum

Dela

Den som bjuder koreografen och dansaren Carl Olof Berg på en kopp kaffe får en föreställning framförd i sitt hem. Hemma hos dig med Carl Olof är ett personligt projekt om hur hemmet koreograferar oss som människor och fostrar kvinnligt och manligt. Under hösten turnerar han med Riksteatern.

Foto-Joakim-Berndes
Foto-Joakim-Berndes

- Hela projektet med hemlånen var en omstart i mitt arbete med koreografi där jag längtade efter ett enklare och närmare möte med publiken. Ett roligare möte där humor, allvar och poesi möts i hemmamiljö. I hemmamiljöns enkla format sätts allt det jag är intresserad av på sin spets; berättelsen, publikkontakten, min kropps historia och våra föreställningar om att vara man, säger Carl Olof Berg.

Mot att man bjuder på en kopp kaffe och tar ett foto av Carl Olof får publiken en föreställning framförd i sitt hem. Som publik kan man välja mellan tre korta föreställningar; En guidad visning av slutna manliga rum, Ett melankoliskt popquiz på ostämt piano och Prinsessjympa. Dygnet runt kan den som är intresserad av ett framträdande boka Carl Olof på telefontjänsten 0769-454444. Hembesöken sker under kvällstid eller efter överenskommelse. - När jag tänker på att det kan bli upp till 120 hem jag kan komma att besöka känns det svindlande och fantastiskt. Äntligen får jag vara lika folklig som Lill-Babs! Att möta Riksteaterföreningar hela vägen från Storuman och Luleå till Bromölla. Så spänd på alla nya möten och alla koppar kaffe, säger Carl Olof.

Hemma hos dig med Carl Olof är en del av konstprojektet Andrology Showroom. I det vill Carl Olof erbjuda ett personligt samtal om maskulinitet och prestige men också om hemmet som en scen där vi bygger våra kroppar och identiteter.

Om Carl Olof Berg

Carl Olof Berg är född 1975 och verksam som koreograf. Han har en master i koreografi på DOCH - Dans och cirkushögskolan i Stockholm men tog examen från koreografutbildningen på Danshögskolan redan 1998.

Turnépremiär den 4 september i Askersund

Medverkande Carl Olof Berg Koreograf Carl Olof Berg

För mer information samt turnéplan: http://www.riksteatern.se/forestallningar/hemma-hos-dig-med-carl-olof

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/hemma-hos-dig-med-carl-olof

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Foto-Joakim-Berndes
Foto-Joakim-Berndes
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum