Mentor

Samtidens största frågor och konstaktiviteter för ungdomar i fokus när Mentor och CFHILL öppnar ny utställning

Dela

Stiftelsen Mentor ingår samarbete med konstgalleriet CFHILL i Stockholm och visar tillsammans utställningen Mentors som visar konstverk som reflekterar samtiden. I samband med utställningen sker en välgörenhetsauktion till förmån för Mentor. Bland auktionsobjekten finns verk av Charlotte Gyllenhammar, Martin Wickström, Lars Lerin och Liselotte Watkins.

Tillsammans medCFHILLfår vi möjlighet att visa hur konsthar kraft attförena och inspirera. Viär glada att ha möjlighet att med konstens kraft få in medel för att stötta vår verksamhetoch görameningsfullaaktiviteter för unga, säger Cecilia Bernard, generalsekreterare, Mentor.

Den 3 december 2021 öppnar utställningen Mentors påCFHILL.Den välkända curatorn Sandra Weiltarkonsten till hjälp för att lyfta fram konstnärer som reflekterar samtiden och använder sitt medium för att göra skillnad. Kontroversiella avhysningar av beduiner i Israel, amerikansk slaverihistoria, skogsskövling, demonstrationskravaller, flyktingdöd på Medelhavet och urfolks situation står i fokus i den kommande utställningen dären delav försäljningsintäkterna går tillMentor. Bland konstnärerna finns Olafur Eliasson, Barbara Kruger och Marie-Louise Ekman.

Det Mentor gör har alltid en aktualitet, speciell nu i dessa tider. Vi är glada över att kunna bidra till verksamheten och dess mål, sägerMichael Storåkers,medgrundareoch styrelseordförande,CFHILL.

Under auktionsmiddagen, med närvaro avH.M. Drottning Silvia,grundare och hedersordförandeav Mentor, kommerfjorton objekt auktioneras ut. Bland dessa återfinnsverk frånnågra av Sveriges främsta konstnärer: LarsLerin, Charlotte Gyllenhammar,Martin Wickström,Mikael Janssonoch Liselotte Watkins. Utöver detauktionerassmycken från Ebba Brahe, en spegel från Svenskt Tenn samt exklusiva resor till Kenya och Maldiverna.

I samband medutställningengenomför Mentor ungdomsaktivitetertillsammansmedkonstpedagogen MariaTaube från ModernaMuseet.Fem workshops kommer genomföras för ungdomar 13–17 år som kommer att få lära sig om 1900-tals såväl som den samtida konsten.Ungdomarna kommer att få skapa verk men också få en insyn i vilkayrkesgruppersomfinns representeradepå ett museum.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Mentor
Mentor
Brunnsgatan 21A
111 38 Stockholm

http://www.mentor.se

Mentor  
Mentor är en ideell organisation vars vision är en värld där unga får växa och utvecklas hälsosamt och drogfritt.Genom det kraftfulla verktyget mentorskap arbetar Mentor med att stärka ungdomars motståndskraft och frigöra deras potential. Tillsammans med företag, skolor och vuxna genomför Mentor program för unga, ger stöd till föräldrar, sprider kunskap och bildar opinion. 

Följ Mentor

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mentor

Mentor Sverige håller årets största digitala skolevent20.10.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ungdomsorganisationen Mentor Sverige bjuder alla i högstadiet och gymnasiet till en inspirerande halvdag som sänds live på Youtube. Under Mentor Inspo Mega kommer några av Sveriges främsta artister, skådespelare och entreprenörer berätta om sina liv, karriärer och studieval. Mentor Sveriges grundare H.M. Drottning Silvia inleder dagen och artisten Dotter, skådespelaren William Spetz och pr-experten Lili Assefa Wolf är några av deltagarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum