Region Örebro län

Samverkan kring yrkeshögskolan får stöd av Region Örebro län

Dela
Hur ska en regional samverkan kring yrkeshögskoleverksamheten i Örebro län se ut för att vara effektiv och utvecklingsvänlig? Det är en frågeställning som Handelskammaren Mälardalen ska ta reda på i ett projekt som Region Örebro län medfinansierar.

- Yrkeshögskoleutbildningarna har stor betydelse både för enskilda deltagare och för samhället i stort. Men det är väldigt få saker som är så bra att det inte kan förbättras och jag tror det här projektet kan bidra till en organisering och finansiering av yrkeshögskolan som är hållbar över tid och som på sikt kan leda till en förbättrad kompetensförsörjning, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.

Region Örebro län bidrar med drygt 800 000 kronor till projektet som är tänkt att pågå i tre år med start den 1 januari år 2023. Inom projektet kommer aktiviteter som löpande omvärldsbevakning, dialog mellan länets kommuner, nätverkande för utbildningsanordnare och dialoger med näringslivsrepresentanter att ingå.

- Det här är ett arbete som bidrar till utvecklingen av våra utbildningar så att de matchar näringslivets behov och på så sätt stärker företagens förmåga i att rekrytera nya medarbetare, säger Irén Lejegren.

Kontakt

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden, telefon: 070-663 19 75

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden
Irén Lejegren, ordförande i regionala tillväxtnämnden
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Sugen på solceller? Fråga din kommun!23.5.2023 07:40:00 CEST | Pressmeddelande

Utbyggnaden av solel fortsätter att öka i snabb takt i Örebro län, där den totala installerade effekten ökade med 58 procent från föregående år. Högre elpriser ökar efterfrågan och intresset att installera solceller på sin egen fastighet, men det kan vara lätt att glömma bort att undersöka vad som gäller inför en installation. Oavsett om bygglov krävs eller inte så ska en installation alltid utformas med varsamhet. Kontakta din kommun i ett tidigt skede för att vara på den säkra sidan att det blir rätt.

Pressinbjudan: Kollegor från Tanzania i erfarenhetsutbyte med Region Örebro län12.5.2023 13:43:45 CEST | Pressinbjudan

Nästa vecka får vi i Region Örebro län besök från Tanzania. Det är Ezra Pharies Ngereza, Tekla Paul Mlysnsi och John Deogratius som jobbar med välfärdsfrågor i Kinondoni som ligger i utkanten av Dar-Es-Salam. De är bland annat intresserade av att utbyta erfarenheter i arbetet för att främja jämställdhet, stötta familjer och se hur vi arbetar med stöd till barn med funktionsnedsättning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum