Region Uppsala

Särskilda vaccinationsbusslinjer startar den 15 mars

Dela
Måndag den 15 mars startar vaccinationen av äldre mot covid-19 i bland annat Uppsala. Nu startar UL särskilda vaccinationsbusslinjer som plockar upp invånare på olika platser i Uppsala stad och kör direkt till vaccinationslokalerna.

- Det är viktigt att alla kan ta sig till sin vaccination på ett enkelt sätt. Vaccinationsbussarna är till för dem som inte har möjlighet att ta sig till vaccination på annat sätt, säger Helena Klange, presschef vid Trafik och samhälle.

- Det finns ordinarie stadsbussar som stannar i närheten av lokalerna, nu förstärker vi med särskilda vaccinationsbussar. Fördelen är att vi minskar risken för att det ska uppstå trängsel och vi underlättar för resenärerna genom att bussarna tar dig direkt till lokalen, utan att du behöver byta.

Vaccinationsbusslinjerna går till vaccinationslokalerna Fyrishov och Rapsgatan 8 (f d NTI-gymnasiet/Allianshallen). Alla som är kallade till vaccination i någon av dessa lokaler kan kostnadsfritt resa med de särskilda vaccinationsbussarna. Vaccinationskallelsen är giltig som biljett för både den som ska vaccineras och en följeslagare.

Bussarna går två gånger i timmen mellan klockan 09.00 och 15.30 från flera olika platser i Uppsala stad. Berörda hållplatser anslås som ”vaccinationsplatser” och stolptidtabeller anslås på hållplatsen.

Till att börja med kommer vaccinationsbussarna att köras från måndagen den 15 mars till fredagen den 19 mars.

- Vi vill se hur stort behovet är. Om det faller väl ut kommer vi att fortsätta att köra bussarna, säger Helena Klange.

Hon påminner också om att alla som åker kollektivt bör använda munskydd.

- Det är en extra säkerhetsåtgärd för alla, inte minst när det handlar om äldre. Ingen ska behöva riskera att bli smittad på väg till sin vaccination, säger Helena Klange.

För att se exakt var och när bussarna går hänvisas till ul.se/vaccination eller att ringa UL:s kundtjänst på 0771-141414.

För mer information:

Helena Klange, presschef Trafik och samhälle, 070-367 73 44

Ellen Åberg, avdelningschef serviceresor Trafik och samhälle, 070-886 99 47

Nyckelord

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Uppsnabbat från fastighets- och servicenämnden den 21 mars 202321.3.2023 11:46:39 CET | Pressmeddelande

Programarbete för en ny större vårdcentral i Stenhagen Stenhagens vårdcentral var fram till 2022 en filial till Flogsta vårdcentral, och har idag ett högt besökstryck sedan Flogsta vårdcentral år 2018 evakuerades på grund av problem med inomhusmiljön. Behovet av en större vårdcentral i Stenhagen förväntas dessutom växa ytterligare. Det är bakgrunden när fastighets- och servicenämnden nu går vidare med planer för en ny vårdcentral i Stenhagen (inom nuvarande lokaler finns det, enligt handlingarna, ingen möjlighet till en utökning). Vid sitt möte beslutade nämnden att förvaltningsdirektören för Fastighet och service får i uppdrag att förvärva mark i Stenhagen och därefter antingen genomföra en hyresvärdsupphandling, eller bygga i egen regi om regionfullmäktige anslår pengar i regionplan och budget. Dessa pengar saknas idag. Om det blir alternativet hyresvärdsupphandling är planen att handla upp en leverantör som kan uppföra en vårdcentral som Region Uppsala därefter kan hyra under en län

Förtroendet för hälso- och sjukvården minskar28.2.2023 10:00:32 CET | Pressmeddelande

Förtroendet för hälso- och sjukvården ökade kraftigt i Sverige mellan 2019 och 2021 (under pandemin). Nya siffror från SKR:s Hälso- och sjukvårdsbarometer visar nu att förtroendet för hälso- och sjukvården har minskat, både i länet och i riket. 65 procent av befolkningen i Uppsala län har stort eller mycket stort förtroende för hälso- och sjukvården. Motsvarande andel år 2021 var 72 procent. Dock är förtroendet för hälso- och sjukvården högre i Uppsala län än genomsnittet för riket (62 procent).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum