Region Uppsala

Särskilda vaccinationsbusslinjer startar den 15 mars

Dela

Måndag den 15 mars startar vaccinationen av äldre mot covid-19 i bland annat Uppsala. Nu startar UL särskilda vaccinationsbusslinjer som plockar upp invånare på olika platser i Uppsala stad och kör direkt till vaccinationslokalerna.

- Det är viktigt att alla kan ta sig till sin vaccination på ett enkelt sätt. Vaccinationsbussarna är till för dem som inte har möjlighet att ta sig till vaccination på annat sätt, säger Helena Klange, presschef vid Trafik och samhälle.

- Det finns ordinarie stadsbussar som stannar i närheten av lokalerna, nu förstärker vi med särskilda vaccinationsbussar. Fördelen är att vi minskar risken för att det ska uppstå trängsel och vi underlättar för resenärerna genom att bussarna tar dig direkt till lokalen, utan att du behöver byta.

Vaccinationsbusslinjerna går till vaccinationslokalerna Fyrishov och Rapsgatan 8 (f d NTI-gymnasiet/Allianshallen). Alla som är kallade till vaccination i någon av dessa lokaler kan kostnadsfritt resa med de särskilda vaccinationsbussarna. Vaccinationskallelsen är giltig som biljett för både den som ska vaccineras och en följeslagare.

Bussarna går två gånger i timmen mellan klockan 09.00 och 15.30 från flera olika platser i Uppsala stad. Berörda hållplatser anslås som ”vaccinationsplatser” och stolptidtabeller anslås på hållplatsen.

Till att börja med kommer vaccinationsbussarna att köras från måndagen den 15 mars till fredagen den 19 mars.

- Vi vill se hur stort behovet är. Om det faller väl ut kommer vi att fortsätta att köra bussarna, säger Helena Klange.

Hon påminner också om att alla som åker kollektivt bör använda munskydd.

- Det är en extra säkerhetsåtgärd för alla, inte minst när det handlar om äldre. Ingen ska behöva riskera att bli smittad på väg till sin vaccination, säger Helena Klange.

För att se exakt var och när bussarna går hänvisas till ul.se/vaccination eller att ringa UL:s kundtjänst på 0771-141414.

För mer information:

Helena Klange, presschef Trafik och samhälle, 070-367 73 44

Ellen Åberg, avdelningschef serviceresor Trafik och samhälle, 070-886 99 47

Nyckelord

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Ökad smittspridning och belastning av sjukvården4.1.2022 14:37:02 CET | Pressmeddelande

Region Uppsala befinner sig just nu i ett besvärligt läge, där flera samverkande faktorer skapar ett hårt tryck på sjukvården. Smittspridningen av covidviruset ökar kraftigt, och andelen PCR-prover positiva för covid är nu cirka 18 procent. Men till det kommer även säsongsinfluensan och andra luftvägsvirus – sammanlagt 58 patienter ligger nu inne på sjukhus med något av dessa virus. Smittspridningen innebär även att många medarbetare är sjuka, vårdar anhöriga eller väntar på provsvar.

Region Uppsala får bedriva nationell högspecialiserad vård vid svår gallgångssjukdom och skrumplever16.12.2021 11:06:03 CET | Pressmeddelande

Region Uppsala/Akademiska sjukhuset tilldelas tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård för gallgångssjukdomen PSC och endovaskulär behandling mot komplikationer vid skrumplever. Beslutet, som fattades av Nämnden för nationell högspecialiserad vård den 15 december, innebär att vården koncentreras till fem respektive fyra sjukhus i landet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum