Svenska Friidrottsförbundet

Säsongsdebut ute för Ståhl, Pettersson och Roos

Dela

Lördag-söndag representerar några av våra främsta kastare Sverige i Europacupen i Portugal. Tre av dem: Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos som alla tre gör utomhusdebut. Allt sänds live på Friidrottskanalen.

Sverige skickar ett starkt lag till Europacupen i kast i portugisiska Leiria som avgörs lördag till söndag. Allt kan ni se live på Friidrottskanalen, antingen via en huvudsändning med engelska kommentatorer – eller via grensändningar där ni kan se precis alla kast och stötar.

Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos kommer alla tre till start. Det blir första gången Ståhl och Pettersson är med i cupen sedan 2018, då det blev en dubbel (Ståhl etta, Pettersson tvåa). Senast Fanny var med var 2019 och då vann hon på 18.44. För Vésteinn Hafsteinssons grupp ser förutsättningarna lite olika ut beroende på vilken aktiv det handlar om.

– För Fanny är det här sista tävlingen innan inomhus-VM. Det passar perfekt att få till det här så nära inpå. Hon är i bra form, så det mesta är positivt där. När det gäller Daniel och Simon gör de sin andra tävling nu efter inomhustävlingen i Växjö. Det blir en kort vintersäsong för dem innan vi åker iväg på träningsläger under våren, något vi inte gjort de senaste två åren på grund av pandemin, säger Vésteinn.

– Jag som coach kommer under helgen titta på hur vi kan förbättra detaljer i tekniken i deras kast. I Daniels fall handlar det om ingången i ringen och i Simons fall att börja kasta lite tidigare i sin rotation så han får längre baksving. Så det här är värdefullt på det sättet. För mig är det mindre viktigt om det blir ett fantastiskt resultat utan jag vill se att vi är på rätt väg. Men jag är positiv och förväntansfull. Träningen har gått bra under vintern, och de kan kasta långt, säger han.

Och kasta långt, det vet vi redan att OS-medaljörerna kan göra även 2022. I Växjö gjorde Ståhl ett kast som mätte 71.60 – men han höll sig tyvärr inte kvar i ringen. Det längsta godkända resultatet blev istället imponerande 67.62 – inofficiellt svenskt rekord inne. Och för Pettersson blev det 65.60 – även det ett världsresultat.

Både diskus- och kultävlingen avgörs på lördagen. Diskus 15:05 och kula 16:30.

Till Friidrottskanalens huvudsändning dag 1
Till sändningen av kula dag 1 (utan kommentator)
Till sändningen av diskus dag 1 (utan kommentator)

Svenska truppen till Europacupen Kast

All tävlingsinfo finns här.

Nyckelord

Kontakter

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum