Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Senarelagd start av Svenskt Ambulansflyg

Dela
Styrelsen för Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA) har fattat beslut om senarelagd start.

Driftstart ändras från augusti till november för Umeå. Från oktober till november för Arlanda och vid Landvetter från november till senast januari. Aktiviteter inför uppstart och rekryteringar anpassas till den nya tidplanen.

Den framflyttade starten hänger ihop med att upphandling av piloter är överklagad till förvaltningsrätten.

– Jag är inte överraskad. Många offentliga upphandlingar överprövas. Tiden det tar nyttjar vi på bästa sätt och anpassar övriga delar till den nya tidplanen, säger Ola Karlsson (M), ordförande KSA och oppositionsråd, Region Örebro.

– Det regionala samarbetet behövs för att klara framtidens sjukvård, oavsett kristid eller normala omständigheter. Svenskt Ambulansflyg startar så snart alla delar är på plats, uttrycker Peter Olofsson (S), vice ordförande KSA och regionråd, Region Västerbotten.

Kontakter

Om

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
c/o Regionens hus
901 89 Umeå

https://www.svenskt-ambulansflyg.se/

Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg kommer utföra ambulanstransport med flygplan och ha en beredskap dygnets alla timmar, året runt. Tjänsten utformas utifrån  Sveriges 21 regioners, nuvarande och framtida behov, av ambulanstransport med flygplan.

Följ Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg

Svenskt Ambulansflyg summerar 202227.3.2023 16:10:40 CEST | Pressmeddelande

Under 2022 utförde Svenskt Ambulansflyg uppdrag vid 39 av Sveriges drygt 40-tal flygplatser och vid 28 flygplatser i andra länder. Uppdragen har utförts åt Sveriges samtliga regioner. Dominerande volymen uppdrag är normaltransporter. Transporter är både planerade och akuta och utförs med ordinarie besättning och med specialteam. Det handlar om flera tusen patienter som har fått hjälp att komma till rätt sjukhus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum