Uppsala kommun

Seniorrestauranger och träffpunkter stängs

Dela

Med anledning av coronaviruset har Uppsala kommun beslutat att stänga träffpunkter för äldre samt kommunens seniorrestauranger. Beslutet gäller från och med nu.

- En central uppgift för oss är att skydda de mest utsatta riskgrupperna, och där ingår våra äldre. Vi följer utveckligen kontinuerligt och utesluter inte att fler beslut kan komma att fattas med kort varsel, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det är 18 träffpunkter och sju seniorrestauranger som omfattas av beslutet. 

- Vi förstår att detta försvårar många äldres vardag och att många är oroliga. Jag vill uppmana att man kan ringa till och ta kontakt med varandra på andra sätt än att fysiskt träffas. På så sätt kan vi hjälpa varandra säger Caroline Hoffstedt (S), äldrenämndens ordförande.

Nu pågår arbete för att hitta lösningar på de problem som uppstår när stora grupper människor uppmanas att hålla sig hemma. Till exempel vill kommunen gärna samarbeta tätare med frivilligorganisationer som engagerar sig för att hjälpa personer som inte bör eller kan gå ut. Kommunen snabbutreder nu hur det ska gå till. 

Nyckelord

Kontakter

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum