Åklagarmyndigheten

Sex personer häktade för bl.a mord och grovt vapenbrott i Hjulsta, i norra Stockholm

Dela

Sex personer har i dag häktats vid Solna tingsrätt. Åklagarna är inte tillgängliga för media.

Två av personerna är häktade på sannolika skäl för inblandning i ett mord och grovt vapenbrott i Hjulsta den 31 maj 2021. Den ena av dessa två är också häktad på sannolika skäl för mord, mordförsök och grovt vapenbrott i Hjulsta den 30 augusti 2021. Den andra är också häktad på skälig misstanke för mord, mordförsök och grovt vapenbrott i Hjulsta den 30 augusti 2021.

Därutöver är fyra personer häktade på skälig misstanke för mord, mordförsök och grovt vapenbrott i Hjulsta den 30 augusti 2021. För dessa personer måste åklagaren senast den 9 september besluta om de ska vara fortsatt häktade eller då begäras häktade på sannolika skäl, för det fall misstankegraden har förstärkts.

För de personer som är häktade på sannolika skäl måste åklagaren väcka åtal eller begära åtalsförlängning senast den 30 september 2021.

Utredningen befinner sig i ett mycket intensivt skede och det finns under denna och kommande vecka ingen möjlighet för åklagarna att uttala sig närmare i ärendet.

Målnummer i Solna tingsrätt B 8320-21.  


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum