Hermods AB

Sfi-elever i Borlänge lär sig svenska genom dans

Dela

På Hermods sfi i Borlänge får eleverna möjlighet att dansa efter skolan där även personal deltar. Syftet är att eleverna ska få göra en rolig aktivitet samtidigt som de lär sig svenska. Erica Thunström, utbildningsledare och lärare, kom på idén att införa ett danspass varannan onsdag efter skoldagens slut.

Hermods AB
Hermods AB

- Dans är både kul och bra träning samtidigt som det är en bra övning för våra elever att utveckla sin svenska. Detta skapar också en bra sammanhållning mellan både personal och elever, säger Erica Thunström.

 Idén uppkom när Erica arbetade som grundskolelärare och införde danstimmar med barnen som resulterade i ökad koncentration, stimulans och glädje. Hon tänkte att detta även kunde ge positiva effekter på sfi-eleverna.

- Både elever och lärare som hittills har deltagit tycker att det är ett roligt initiativ i vardagen. De får möjlighet att prova på olika dansstilar till blandad musik, allt från schlager till latino. Med min bakgrund inom dans agerar jag instruktör där jag instruerar dansstilarna med enkel svenska för att eleverna ska förstå.

Erica berättar vidare att dans inte bara är en rolig träningsform, utan även kan leda till ökad samhörighet bland eleverna då de får ett större självförtroende och vågar öppna upp sig i grupp. Det kan också innebära att eleverna provar på andra aktiviteter på fritiden vilket bidrar till större gemenskap och integration med samhället.

Idag är det flest kvinnor som deltar vid träningspassen, men även en del män. I framtiden hoppas Erica att fler män ska intressera sig för dans och beskriver Dalarna som lite av ett dansmecka.

- Det är kul att prata om det stora intresset som finns för dans här och att sprida det vidare till nyanlända. Vi har lite planer på att lägga in bugg- och salsapass senare i vår för att utöka utbudet. Det ser jag verkligen framemot, avslutar Erica.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hermods AB
Hermods AB
Ladda ned bild

Om

Hermods AB
Hermods AB
Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm

08-410 251 00https://www.hermods.se/

Hermods AB grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra yrkeshögskolor, gymnasieskolor, vuxenutbildningar och SFI hjälper varje år över 70 000 studerande och deltagare med utbildning, coachning och jobbmatchning. Vår vision är att vara ledande inom sysselsättning, integration och utbildning. Hermods ingår i AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag, som vill skapa en bättre framtid genom utbildning med hög kvalitet, goda resultat och nytänkande.

Följ Hermods AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hermods AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum