Siemens

Siemens rankas som etta inom hållbarhet av Dow Jones Sustainability Index (DJSI)

Dela

Dow Jones Sustainability Index rankar Siemens som det mest hållbara företaget i sin branschgrupp – Industrial peer. Siemens får 81 av 100 möjliga poäng. Företaget är globalt ledande inom sex kategorier, inklusive innovation och cybersäkerhet samt industri- och produktrelaterat miljöskydd.

Siemens har tagit första plats i Dow Jones Sustainability Index (DJSI) i sin branschgrupp där 45 företag ingår i rankningen. DJSI är en globalt etablerad hållbarhetsrankning som årligen utarbetas av investmentbolaget Standard & Poor's på uppdrag av indexleverantören Dow Jones. Siemens har varit med i denna ranking varje år sedan 1999, då DJSI först publicerades.

I den nuvarande rankningen, som publicerades den 12 november 2021, fick Siemens en mycket positiv helhetsbedömning och fick 81 av 100 poäng. Företaget säkrade också en global topposition inom områdena social och miljömässig rapportering, innovation och cybersäkerhet samt inom produkt- och branschrelaterat miljöskydd. Utöver ekonomiska kriterier tar DJSI också hänsyn till ekologiska och sociala aspekter.

"För oss är hållbarhet ett affärskrav och en integrerad del av företagets strategi", säger Judith Wiese, Chief People and Sustainability Officer och styrelseledamot i Siemens AG. "Med denna utmärkelse får vi en bekräftelse på att vårt arbete är på rätt väg. Med vårt nya DEGREE-ramverk tar vi ytterligare ett steg framåt och har återigen avsevärt intensifierat våra ansträngningar för att uppnå mer hållbarhet."

Siemens presenterade sitt nya hållbarhetsramverk som heter DEGREE på sin kapitalmarknadsdag i juni i år. Det nya strategiska ramverket fungerar som en riktlinje för alla Siemens-företag över hela världen – med tydligt definierade prioriteringar och mätbara ambitioner i hela miljö-, samhälls- och styrningsdimensionerna (ESG). Varje bokstav i DEGREE står för en dimension där Siemens avser att accelerera sitt arbete inom hållbarhet. "D" står för decarbonization, "E" för ethics, "G" för governance, "R" för resource efficiency och det dubbla "E" i slutet för equity och employability för de människor som arbetar för Siemens.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Siemens
Siemens
Evenemangsgatan 21
169 79 Solna

08 728 10 00https://new.siemens.com/se/sv.html

Siemens AG (Berlin och München) är ett ledande globalt teknikföretag som har stått för teknisk spetskompetens, innovation, kvalitet och tillförlitlighet i mer än 170 år. Verksamt runt om i världen fokuserar företaget på intelligent infrastruktur för byggnader och distribuerade energisystem, samt på automation och digitalisering inom process- och tillverkningsindustrin. Siemens kopplar samman de digitala och fysiska världarna för att gynna kunder och samhälle. Genom det separat förvaltade företaget Siemens Mobility, en ledande leverantör av smarta mobilitetslösningar för järnvägs- och vägtransporter, hjälper Siemens till att forma världsmarknaden för person- och godstrafik. Via sin majoritetsandel i det börsnoterade bolaget Siemens Healthineers är Siemens även en världsledande leverantör av medicinteknik och digitala hälsotjänster. Dessutom har Siemens en minoritetsandel i Siemens Energy, en global ledare inom överföring och generering av elkraft som börsnoterades den 28 september 2020. Under räkenskapsåret 2020, som avslutades den 30 september 2020, genererade Siemens-koncernen intäkter på 57,1 miljarder euro och ett nettoresultat på 4,2 miljarder euro. I slutet av räkenskapsåret 2020 hade företaget cirka 293 000 anställda världen över. Mer information finns på www.siemens.com. Det första Siemensbolaget i Sverige grundades 1893. Från och med den 1 oktober 2020 består Siemens i Sverige av Siemens AB, Siemens Mobility AB, Siemens Financial Services AB, Siemens Healthcare AB, Siemens Industry Software AB och Mentor Graphics AB. Medarbetarantalet uppgår till cirka 1 450 och under räkenskapsåret 2020 var omsättningen drygt 5,7 miljarder kronor. Mer information finns på www.siemens.se.

Följ Siemens

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Siemens

Pressinbjudan: Siemens på digitala Hannovermässan 2021 – Infinite opportunities from infinite data30.3.2021 14:42:28 CEST | Pressinbjudan

Kära journalist/skribent! Här under följer en inbjudan på engelska från vårt centrala press-team på Siemens. Har du funderingar är du välkommen att höra av dig direkt till mig, Lisa Frykman (lisa.frykman@siemens.com), pressansvarig på Siemens AB. Jag ska göra mitt bästa för att svara. Jag ber även om ursäkt för den korta tidsfristen inför att frågor till rundabordssamtalet måste skickas in.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum