Svenska Friidrottsförbundet

Silver till Axelina Johansson under NCAA-finalerna

Dela
Det var en bra svenskdag under lördagens NCAA-finaler. Axelina Johansson tog hem en andraplats i kultävlingen och Emilia Sjöstrand hoppade sig upp till en andraplats i Sverige genom tiderna i tresteg.

Under helgen har finalerna i NCAA, den amerikanska collegefriidrotten, ägt rum. Och lördagen bjöd på mäktiga svenska resultat. 

Axelina Johansson, som tävlar i kula för Nebraska, var nära att spräcka 19-meterslinjen redan i första stöten som mätte 18.90. Hon hade också ledningen i tävlingen ända fram till sista omgången då Adelaide Aquilla från Ohio State fick på en stöt som mätte 19.28. Axelina kunde nästan svara i sin sista stöt när hon stötte 19.12, men slutade tvåa.

Resultatet är bara 18 centimeter från hennes svenska rekord inomhus på 19.30 som hon stötte i början av februari i år.

Även Emilia Sjöstrand, som tävlar för San José, imponerade stort, när hon stannade på en sjundeplats i trestegsfinalen. Resultatet, 13.98 meter, är nämligen det näst längsta trestegshoppet inomhus i Sverige genom tiderna och nu fattas det bara 14 centimeter upp till Camilla Johanssons svenska rekord på 14.12 – ett rekord som nu har 23 år på nacken.

Läs mer på friidrott.se.

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum