Riksteatern

Sirqus Alfon öppnar upp för en varm och surrealistisk värld med högteknologisk humor

Dela
Sirqus Alfons föreställning Play 3.0 har nypremiär efter en pandemisk paus! Publiken välkomnas nu återigen in i ett innovativt och modernt drömspel. Med humor, värme och sprakande energi öppnar den hyllade trion dörren till sin surrealistiska värld. Gruppen som uppmärksammats internationellt är tillbaka och turnerar under hösten runt om i landet.
Fotograf: Sören Vilks
Fotograf: Sören Vilks

- Vi har jobbat så otroligt länge tillsammans, bara i Riksteaterns regi sedan 2005. Alla turnéer och år av arbete har svetsat oss samman i vårt konstnärskap och vi har genom det hittat ett unikt tilltal. Vi utmanar publiken genom teknik, interaktivitet och vårt ganska explosiva uttryck, berättar Erik Rosales medlem i Sirqus Alfon.

Sirqus Alfon består av Erik Rosales, Martin Östman och Henrik Strindberg. Gruppen har uppmärksammats internationellt för sitt nytänkande grepp i att låta tekniken samspela med det mänskliga. De har medverkat i tv-program som America's Got Talent och World's Got Talent. Sirqus Alfon har också prisats på flera stora internationella scenkonstfestivaler för sin tidigare föreställning I am Somebody med utmärkelser som ”Bästa cirkus” och ”Bästa föreställning alla kategorier”. Nu är de tillbaka i Sverige och aktuella med Riksteaterturné. - Play 3.0 är någonstans en hyllning till leken. Vi jobbar inte med präktighet eller pekpinnar utan vill snarare vara frigörande och inspirera genom ett lekfullt smittande kaos. Vår föreställning kommer in från sidan och överraskar genom att ge en annan bild av vår samtid bestående av artificiell intelligens, Instagram och Snapchatfilter, säger Erik Rosales. Play 3.0 är en föreställning som passar en publik i alla åldrar. De bjuds in till en kväll av möjligheter i den operfekta lekens värld. En värld som alla har inom sig, men som ofta glöms bort i samtidens strävan efter perfektion.

Ett samarbete mellan Riksteatern och Sirqus Alfon/Follow the rabbit. Nypremiär den 17 september Norrköping.

Medverkande

Sirqus Alfon Konstnärligt team Koncept/Manus/Teknik/Musik: Sirqus Alfon Med: Erik Rosales, Henrik Strindberg och Martin Östman Kreativ producent: Josefin Rosales/Follow the rabbit Consigliere: Paula Mcmanus Koreograf: Anna Ståhl Dramaturg: Jani Lohikari Kostym och scenograf: Hanna Cecilia Lindkvist Mask- och perukdesign: Agnes Kenttä Motiondesigner: Victor Norman Ljudtekniker: Philippe Bokmaar För fler bilder kika i Riksteaterns mediabank. (https://mediabank.riksteatern.se/)

Turnéplan

17 sep, Norrköping 19 sep, Uppsala 20 sep, Gävle 23 sep, Sundsvall 24 sep, Hofors 25 sep, Strängnäs 26 sep, Hallstahammar 28 sep, Falkenberg 1 okt, Ulricehamn 8 okt, Kävlinge 9 okt, Älmhult 11 okt, Kalmar 13 okt, Göteborg 17 okt, Enköping 18 okt, Eskilstuna 19 okt, Skövde 21 ok, Markaryd 22 okt, Halmstad 23 okt, Ystad 24 okt, Karlskrona 26- 27 okt, Östersund, 1 nov, Umeå 2 nov, Nordmaling 3 nov, Skellefteå 4 nov, Arvidsjaur 5 nov, Gällivare, 7 nov, Haparanda 8 nov, Luleå 10 nov, Söderhamn

Kontakter

För mer information: Mireya Echeverría Quezada Press- och PR-ansvarig mireya.echeverria.quezada@riksteatern.se Tel: 070-637 59 40

Bilder

Fotograf: Sören Vilks
Fotograf: Sören Vilks
Ladda ned bild
Play 3.0 Fotograf: Sören Vilks

Play 3.0 av Sirqus Alfon
Play 3.0 Fotograf: Sören Vilks Play 3.0 av Sirqus Alfon
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum