Göteborg & Co AB

Sju nyheter i Julstaden Göteborg

Dela

Göteborg laddar för jul. En av årets nyheter blir en interaktiv ljusshow i Rosenlund, där besökarna själva målar motiven. Men det händer mycket mer i Julstaden.

Foto: Floating Pictures
Foto: Floating Pictures

Här är några av årets nyheter:

  • Tomtebyn i Liseberg
  • Kronhusjul
  • Sätt färg på Rosenlund
  • Hållkäftenjul på Wine Mechanics
  • Jul i Kvarnbyn som för 100 år sedan
  • Luciakonsert med Balettakademin
  • Musikhjälpen kommer tillbaka

Tomtebyn – årets julnyhet på Liseberg

Tomtebyn blir ett helt nytt tematiserat område i parken som blir hem åt själva Tomtefar och hela hans gäng. En liten äventyrlig by med dörrar, busiga rim och lekfulla nissar. Området blir ett välkommet tillskott till Jul på Liseberg, som är Sveriges största julmarknad med cirka 500 000 besökare och ett åttiotal butiker, vinteröppna åkturer och restauranger.
Öppet: 19 november - 30 december


Kronhusjul – fyra Adventshelger i Kronhuset

Besök julmarknaden i Kronhuset, en av Göteborgs äldsta byggnader från 1654. Njut av julstämningen i den historiska miljön. Här går det att köpa härliga julklappar från marknadsstånden och hos de lokala hantverkarna i Kronhusbodarna.

Varje helg har ett speciellt tema:

26 och 27 november – Stadsmissionens Second Hand, julmarknad med fokus på återbruk och re-design

1–4 december – Inget nytt under granen, julmarknad med fokus på konsthantverk och slöjd

8 – 11 dec – Lucia i Kronhuset med Svenska Balettskolan, här bjuds på dans, balett och julupptåg

16 – 18 december – HDK x Valand, julmarknad med unika handgjorda produkter så som keramik, smycken och inredningsdetaljer designade av studenterna på högskolorna

Ljuseventet ”Sätt färg på Rosenlund”

”Sätt färg på Rosenlund” är en interaktiv ljusinstallation där besökaren kan delta genom att måla på marken och omgivningen med en ljuskälla, till exempel en ficklampa eller mobiltelefon, på samma sätt som med en pensel.
Pågår: fredag-söndag 2–4 december och 9–11 december i Rosenlund


Hållkäftenjul på Wine Mechanics

Nordens första urbana vineri serverar en fyrarättersmeny inspirerad av vinterns smaker, under fyra veckor i november och december. De kommer att fokusera på sina egna viner, tillsammans med några utvalda pärlor från Champagne, Madeira och Sauternes.
Pågår: 24 november – 18 december på Wine Mechanics, Gamlestaden


Jul i Kvarnbyn i Mölndal

Fira jul som 1922. I samband med Mölndals 100 årsjubileum har julfirande i de historiska miljöerna i Kvarnbyn utökat sitt program. Första helgen i Advent bjuder kulturföreningar, ateljéer, museer och hantverkarbutiker in till en marknad som har hämtat inspiration från 1920-talet. Det bjuds på paketinslagning, papperspyssel och annat skapande på gammaldags vis, jazzigt sväng för hela familjen och dans kring granen.
Pågår: 26 och 27 november i Kvarnbyn

Lucia med Balettakademin

Lucia med Balettakademin blir en blandning av tradition med en twist. Föreställningen inleds med några av julens vackraste sånger och förvandlas sedan till en gnistrande julshow i vintermörkret. I samband med shower serveras det en smakrik jultallrik.
Pågår: 13 – 17 december på Göteborgs stadsteater


Musikhjälpen

Musikhjälpen kommer tillbaka till Göteborg och i år väljer man att placera glasburen mitt i stan på Kungstorget bredvid Stora Saluhallen. Upplev livemusik, intervjuer eller var med och bidra för att skänka uppmärksamhet till årets tema En tryggare barndom på flykt från krig. Kan det bli ett insamlingsrekord i år?
Pågår: 12 – 18 december på Kungstorget

….och här kan du läsa om allt annat du kan göra i jul:
https://www.goteborg.com/guider/jul-i-goteborg/


För pressbilder, besök vår öppna mediebank:
https://mediabank.goteborgco.se/portals/categories

Kontakter

Bilder

Foto: Floating Pictures
Foto: Floating Pictures
Ladda ned bild

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Box 29
401 20 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s mål är att få fler att upptäcka och välja Göteborg.
Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination, så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism, Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

Ruben Östlund regisserar publiken på Göteborg Film Festival4.1.2023 07:58:16 CET | Pressmeddelande

Biografens förmåga att skapa kollektiva upplevelser är oöverträffad. Men har samtidens scrollande på individuella skärmar skadat publikens förmåga att delta i en gemensam föreställning? Den dubbelt guldpalmsbelönade regissören, och filmfestivalens hedersordförande, Ruben Östlund vill gå till botten med biobesökarnas beteenden och engagemang. I föreställningen This Is Cinema! på Göteborg Film Festival tar han sig an den försoffade biopubliken för att skapa världens bästa biokultur.

13 nya anledningar att besöka Göteborg jubileumsåret 20233.1.2023 11:10:40 CET | Pressmeddelande

Historien upprepar sig: När Göteborg fyllde 300 år 1921 fick firandet skjutas upp i två år. Och samma sak hände 2021 när Göteborg fyllde 400 år; pandemin satte stopp för firandet. Men i juni startar äntligen Göteborgs Jubileumsfirande. Det blir en stor Jubileumsfestival som inleder sommaren. Och det är bara en av höjdpunkterna i Göteborg. Här listar vi 13 nya anledningar till att besöka Göteborg i år.

A new direct line from New York bolsters Gothenburg as a destination21.12.2022 13:05:47 CET | Press release

At the end of April next year, SAS starts a new direct flight between Gothenburg and New York. The direct link will mean a lot for more visitors to explore and choose Gothenburg. – It shows that there is great faith in Gothenburg as a destination. The development here is fantastic and good access to international metropoles can be the deciding factor in the competition with other cities, says Peter Grönberg CEO of Göteborg & Co.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum