Stiftelsen Skansen

Skansen prisas av stockholmarna för starkaste varumärke och mest barnvänliga museum 2023 

Dela
Stiftelsen Skansen har utsetts till årets ”starkaste varumärke” och "mest barnvänliga museum" i Evimetrix årliga undersökning av stockholmarnas favoritmuseum. Utmärkelser ges till de museer som stockholmarna själva har uppskattat mest under året.
Hazeliusporten, en av Skansens entréer. Foto: Jonathan Lundqvist
Hazeliusporten, en av Skansens entréer. Foto: Jonathan Lundqvist

– Det är väldigt roligt att Skansen vinner första pris för både barnvänlighet och varumärke. Det är ett fantastiskt kvitto på att stockholmarna värderar Skansen högt och även att det utvecklingsarbete som påbörjats för gästerbjudande, marknadsföring och kommunikation verkligen märks, säger Yvonne Nordlind, marknads- och kommunikationschef på Skansen. 
  
Utöver förstaplats för "Starkaste varumärke" (Nöjd Kund Index vägt mot kännedom) och "Mest barnvänliga museum" fick Skansen ta emot tredjepris för "Trivsammaste miljön". 
 
Evimetrix arbetar med kund-, kvalitets-, varumärkes- och medarbetarundersökningar i flera branscher och sektorer. Enkätundersökningen genomfördes i början av 2023 och resultatet baseras på cirka 1 500 respondenters rangordning av 42 museer i åtta kategorier. Mätningen täcker in allmänhet, över 18 år som är bosatta i Stockholms län. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Hazeliusporten, en av Skansens entréer. Foto: Jonathan Lundqvist
Hazeliusporten, en av Skansens entréer. Foto: Jonathan Lundqvist
Ladda ned bild
Yvonne Nordlind med Evimetrix diplom.
Yvonne Nordlind med Evimetrix diplom.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stiftelsen Skansen
Stiftelsen Skansen
Djurgårdsslätten 49-51
115 21 Stockholm

08 - 442 80 00http://www.skansen.se/sv

Mitt på den gröna ön Djurgården i Stockholm finns Skansen. En plats som levandegör upplevelser av natur och kultur – nu, då och i framtiden. Stiftelsen Skansen är världens äldsta friluftsmuseum, grundat 1891 av Artur Hazelius, och varje år kommer cirka 1,4 miljoner gäster till oss.

Följ Stiftelsen Skansen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stiftelsen Skansen

Trädgårdsmarknad, sticklingsbyte och historiska odlingar under Skansens Trädgårdsdagar 25.4.2023 10:20:00 CEST | Pressmeddelande

Under tre helger i maj förvandlas Skansen och Skogaholms Herrgård från 1700-talet till en plats för inspiration och kunskap inför stundande trädgårdssäsong. Gå på trädgårdsmarknad, få tips från Skansens trädgårdsmästare och naturpyssla. Årets Trädgårdsdagar bjuder även på flera nyheter, däribland sticklingsbyte, trädgårdskafé, naturvinskurs och guidade visningar genom stadsodlingens historia.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum