Vänsterpartiet Skåne

Skånska vänsterpartister djupt oroade över utvecklingen för Arbetsförmedlingen

Dela

Resultatet av Moderaternas och Kristdemokraternas budget träder nu i kraft. Samtliga fem högerpartier släppte fram en budget med starkt negativa följder för den gemensamma välfärden. Stora nedskärningar gör att 17/23 av Arbetsförmedlingens skånska kontor nu tvingas stänga och medför en oviss framtid för de anställda och de inskrivna.

Som kommunala företrädare för Vänsterpartiet väcker beskedet både ilska, sorg och många frågor. Skåne drabbas hårt av de många nedläggningarna, samtidigt som vi är en region som redan har låg sysselsättning i nationella jämförelser. Nu minskar samhällsservicen och därmed möjligheterna för våra invånare ytterligare.

Arbetsförmedlingen har i sitt uppdrag väl inarbetade strategier för arbete med rehabilitering, anpassade arbetsplatser för personer med funktionsnedsättning och etablering av nyanlända. Vi ser det som oerhört viktigt att dessa grupper fortsatt får stöd i sina processer. Skåne ska vara till för alla – inte bara de med starkast förutsättningar för att slå sig fram på en likriktad arbetsmarknad. Det är av stor vikt att människor får delta i arbetslivet utifrån sina förutsättningar. Nedläggningarna riskerar att ytterligare öka samhällsklyftorna i våra skånska kommuner.

Vi vill att man på nationell nivå tar ansvar för att fortsatt stötta de personer som står längre bort från arbetsmarknaden – för alla våra kommuninvånares skull. Arbetsförmedlingen bör stärkas i sitt offentliga uppdrag, inte avvecklas till förmån för än fler borgerliga privatiseringsexperiment där företag ska tjäna pengar på människors arbetslöshet.

Vi vill ha ett jämlikt Skåne – med chans till ett meningsfullt arbete utifrån var och ens förutsättningar.

Samuel Johansson, gruppledare Vänsterpartiet Bromölla

Kikki Lenander, gruppledare Vänsterpartiet Landskrona

Bosse Lindqvist, gruppledare Vänsterpartiet Burlöv

Mats Sjölin, ordförande Vänsterpartiet Trelleborg

Sara Gígja, ordförande Vänsterpartiet Ängelholm

Johan Bergqvist, gruppledare Vänsterpartiet Åstorp

Magnus Åkeborn, gruppledare Vänsterpartiet Hässleholm

Emma Wennerholm, gruppledare Vänsterpartiet Höganäs

Roland Nilsson, gruppledare Vänsterpartiet Östra Göinge

Karin Enqvist, gruppledare Vänsterpartiet Klippan

Emma-Lina Johansson, kommunalråd Vänsterpartiet Malmö

Helena Falk, gruppledare Vänsterpartiet Lund

Jörgen Person, gruppledare Vänsterpartiet Svedala

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum