SKODA Sverige

Škoda utökar RS-familjen – säljstart för ENYAQ RS iV

Dela
› Två motorer, 220 kW* systemeffekt och fyrhjulsdrift säkerställer dynamisk körning › Enastående aerodynamik i kombination med hög energieffektivitet ger en räckvidd på över 500km (WLTP) › Sportig design med signifikanta RS-detaljer

Škoda Auto utökar sin RS-familj med ytterligare en helelektrisk modell – ENYAQ RS iV. Precis som ENYAQ COUPÉ RS iV har Škoda valt två motorer, en för vardera hjulaxel med en total systemeffekt på 220 kW och fyrhjulsdrift för toppversionen av denna SUV. Tack vare en exceptionell luftmotståndskoefficient på CW 0,265 har ENYAQ RS iV en räckvidd på över 500 kilometer (WLTP). I dag startar försäljningen av denna sportiga uppföljare till Škodas succémodell.

 

Sedan lanseringen av ENYAQ iV för ett och ett halvt år sedan har den helelektriska modellen varit Škodas bästsäljande bil. Under 2022 gjorde coupéversionen entré på marknaden med sin utmärkande sportiga design, och nu är det dags för ett nytt tillägg till Škodas sortiment: en sportig elektrisk RS-modell - nya ENYAQ RS iV. SUV:en har fyrhjulsdrift och två elmotorer med en systemeffekt på 220 kW liksom ENYAQ COUPÉ RS iV. Detta gör de två RS-versionerna av ENYAQ iV-familjen till de mest kraftfulla modellerna i Škodas portfölj.

ENYAQ RS iV:s dynamiska utseende, med sportfjädring som standard, stora 20- eller 21-tumshjul och distinkta RS-egenskaper, gör att den omedelbart känns igen som en RS-modell. I standardutrustning av ENYAQ RS iV ingår bl.a. crystal face LED-upplyst grill och RS-sportstolar med den unika kontrasterande sömmen.

Med en topphastighet på 180 km/h är den 20 km/h snabbare än de andra ENYAQ iV-modellerna, liksom coupévarianten. ENYAQ RS iV accelererar från 0 till 100 km/h på 6,5 sekunder och har ett maximalt vridmoment på 460 Nm. Med 82 kWh batteri och maximal laddningseffekt på 135 kW kan ENYAQ RS iV snabbladdas (DC) från 10 % till 80 % på bara 36 minuter.

I dag öppnar försäljningen av Škoda ENYAQ RS iV, besök skoda.se eller någon av Škodas återförsäljare för mer information och beställning.

Škoda ENYAQ RS iV pris fr. 690.000 kr

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
RS-sportstolar med kontrasterande sömmar
RS-sportstolar med kontrasterande sömmar
Ladda ned bild

Länkar

Om

SKODA Sverige
SKODA Sverigehttp://www.skoda.se

ŠKODA AUTO

› Fokuserar på tre prioriteringar med sitt ”NEXT LEVEL ŠKODA”-program för framtiden: att utöka modellportföljen mot nybörjarsegment, att utforska nya marknader för ytterligare tillväxt i volymsegmentet och att göra konkreta framsteg inom hållbarhet och mångfald.

› Erbjuder för närvarande sina kunder tio personbilserier: FABIA, SCALA, OCTAVIA, SUPERB, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ och ENYAQ iV.

› Levererade över en miljon fordon till kunder runt om i världen 2020.

› Har tillhört Volkswagen-gruppen i 30 år. Volkswagen Group är en av de mest framgångsrika fordonstillverkarna i världen. I samarbete med gruppen utvecklar och tillverkar ŠKODA AUTO självständigt fordon samt komponenter, motorer och växellådor.

› Verkar på tre platser i Tjeckien; tillverkar i Kina, Ryssland, Slovakien och Indien främst genom koncernpartnerskap, samt i Ukraina med en lokal partner.

› Sysselsätter cirka 42 000 personer globalt och är aktiv på mer än 100 marknader.

Följ SKODA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SKODA Sverige

Škoda Auto Group genererar stabila resultat för 2022 i en utmanande tid16.3.2023 11:30:33 CET | Pressmeddelande

› Škoda Auto Group ökar intäkterna 2022 till mer än 21 miljarder EUR › Rörelseresultatet kraftigt påverkat av finansiella bördor på grund av kriget i Ukraina och efterföljande avstängning av affärsverksamheten i Ryssland › Avkastning på försäljning på 3 procent › Škoda fortsätter att investera i framtida teknik: 5,6 miljarder EUR i e-mobilitet och 700 miljoner EUR i digitalisering till 2027 › Programmet Next Level Efficiency+ har implementerats och löper enligt plan

Här är Škoda-teamet som tar sig an Sveriges längsta cykeläventyr15.3.2023 10:40:35 CET | Pressmeddelande

Av de närmare 2000 sökande har Škoda Cycling Team nu valt ut de sex cyklister som ska ta sig an det oprövade äventyret “Unmapping Sweden”, ett mentalt och fysiskt kraftprov genom hela Sverige på grusvägar. Den 26 juni går starten för Sveriges längsta cykellopp – en sträcka på 235 mil från Kiruna i norr till Smygehuk i söder, med ambitionen att tillsammans passera mållinjen inom 12 dagar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum