Stockholms läns sjukvårdsområde

SkolmatSverige lanserar sin nya webbplats

Dela

Nu lanseras sajten SkolmatSverige i ny kostym och med nya funktioner men med samma evidensbaserade verktyg.

Skärmdump SkolmatSverige
Skärmdump SkolmatSverige

SkolmatSverige drivs av Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) vid Region Stockholm i syfte att hjälpa skolor och kommuner att arbeta hälsofrämjande med bra matvanor bland barn och unga. Verktyget hjälper till att utvärdera och utveckla skolmåltidens kvalitet ur ett helhetsperspektiv.

Nu har SkolmatSveriges digitala profil uppdaterats och arbetsområdena har förtydligats och blivit mer lättarbetade för användaren.

– Enkätverktyget omfattar olika kvalitetsaspekter som tillsammans ger en helhetsbild av skolans måltidskvalitet och verksamhet. Enkäterna är nu uppdelade i tre tydliga arbetsområden mat, miljö och skola för att skolan enkelt och systematiskt ska kunna arbeta sig igenom alla delar, förklarar Josefin Lindroth, projektledare för SkolmatSverige.

I och med nylanseringen har webbplatsen och enkätverktyget öppnats upp för alla besökare och krav på konton och inloggningar har tagits bort. Enkäterna finns nu lättillgängliga genom publika länkar där respondenten väljer län, kommun, skola och kan ange valfria kontaktuppgifter i enlighet med GDPR.

– Vi har lyssnat på våra användare och valt att ta bort kontofunktionen då utvärderingen, våra supportärenden och användares önskemål om förbättring genom åren har varit kopplade till konton och inloggning, säger Josefin Lindroth.

En ny funktion är att varje besvarad skolenkät genererar en automatisk nedladdningsbar resultatrapport direkt.

– Resultatrapporten är tänkt att fungera som ett underlag för dialog och samarbete kring skolmåltiderna och får gärna delas med alla berörda parter på skolan. Tillsammans kan skolan identifiera eventuella åtgärder som behövs och se till att förvalta det som redan fungerar bra, beskriver Josefin Lindroth.

CES arbete med SkolmatSverige sker i nära samarbete med Karolinska Institutet, Folkhälsomyndigheten, Livsmedelsverket, Sveriges Kommuner och Regioner (SKR), Skolverket och Jordbruksverket.

Kontakter

Josefin LindrothProjektledare SkolmatSverigeCentrum för epidemiologi och samhällsmedicin

Tel:08-12337185Tel:072-5266849

Bilder

Skärmdump SkolmatSverige
Skärmdump SkolmatSverige
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms läns sjukvårdsområde
Stockholms läns sjukvårdsområde
Solnavägen 1
113 65 Stockholm

08-123 40 444https://www.slso.sll.se/

SLSO ansvarar för Region Stockholms egenägda hälso- och sjukvård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel samt ansvarar för Regionalt kunskapscentrum för kris och katastrofpsykologi. Vi bedriver också omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet inom dessa områden tillsammans med Karolinska Institutet (KI) och andra lärosäten. Tillsammans är vi cirka 12 000 medarbetare och en av Sveriges största vårdgivare. 

Följ Stockholms läns sjukvårdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms läns sjukvårdsområde

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum