Riksteatern

Skrattigt och ärligt när Maria Lundqvist åker på Riksteaterturné med Shirley Valentine

Dela

Tvåfaldiga Guldbaggevinnaren Maria Lundqvist åker i höst på Riksteaterturné med publik och kritikersuccén Shirley Valentine. En varm komedi som bevisar att det aldrig är för sent att utforska sina drömmar. Turnépremiär i Askersund den 3 oktober.

Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks

Berättelsen om Shirley Valentine kretsar kring en kvinna som gått vilse i sig själv och slutat lyssna på sina egna behov. Publiken möter henne när hennes väninna Jane bjuder med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. I hemlighet börjar hon packa väskan. Ska hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus?

- Shirley Valentine är en berättelse om en människa som gjorde sitt omöjliga möjligt och jag vet att det överallt i vårt långa land sitter män, kvinnor, mammor systrar, svågrar, döttrar, bröder och pappor som dagligen tvekar över att våga göra desamma, säger skådespelaren Maria Lundqvist.

Komedin om den frustrerade hemmafrun Shirley Valentine skrevs av Willy Russel 1986 och har belönats med flertalet stora nomineringar och priser. I Edward af Silléns översättning och regi utspelas handlingen i nutid men Shirley Valentine är en tidlös berättelse om en människa vars liv inte blev som hon hade tänkt. Våren 2017 hade Shirley Valentine med Maria Lundqvist i huvudrollen premiär på Maximteatern och hyllades av både press och publik.

- Shirley Valentine är den roligaste, mest skrattiga föreställning jag någonsin gjort, utan att ge avkall på djupet och angelägenhetsgraden i historien. Det är även den största skådespelarutmaningen jag någonsin haft då jag bara har mig själv att prata med. Publiken är min enda motspelare och jag älskar det, fortsätter Maria Lundqvist.

Shirley Valentine är ett samarbete mellan Riksteatern, Villman produktion och Audere Vivere. Turnépremiär i Askersund 3 oktober Medverkande Maria Lundqvist

Regi Edward af Sillén Scenografi Lars Östberg Ljusdesign Mikael Kratt Maskör David Julio Kostymör Sigge Avander Foto affischbild Mats Bäcker Foto pressbilder Sören Vilks

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/shirley-valentine/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/shirley-valentine

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 637 59 40

Bilder

Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks
Ladda ned bild
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks1
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks1
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Sign Language Arts Night 2022 – världskända artister möts för att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst9.11.2022 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Den 23–26 november bjuder Riksteatern Crea, Nordens största producent av scenkonst på teckenspråk, in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Teckenspråk står i fokus och under evenemanget utövas poesi, VV (visual vernacular) och andra former av teckenspråkskonst. Målet är att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. Sign Language Arts anordnas för andra året i rad och är unikt i sitt slag.

Nyskriven dramatik, häxkraft och uppmärksammat kebabbråk - här är Riksteaterns repertoar för våren 20237.11.2022 06:30:00 CET | Pressmeddelande

Komedin kontemplerar över politiken när ideologiska antagonister och omtvistade kebabfläckar blir teater. Dansen utforskar könsstereotyper och dansritualer i ljudlandskap. Hela tio urpremiärer avhandlar dystopier, omprövade klassiker och pojkar i en sorgesam värld. Våren hos Riksteatern tar plats över hela Sverige och skyggar inte för samhällets smärtpunkter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum