Riksteatern

Skrattigt och ärligt när Maria Lundqvist åker på Riksteaterturné med Shirley Valentine

Dela
Tvåfaldiga Guldbaggevinnaren Maria Lundqvist åker i höst på Riksteaterturné med publik och kritikersuccén Shirley Valentine. En varm komedi som bevisar att det aldrig är för sent att utforska sina drömmar. Turnépremiär i Askersund den 3 oktober.
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks

Berättelsen om Shirley Valentine kretsar kring en kvinna som gått vilse i sig själv och slutat lyssna på sina egna behov. Publiken möter henne när hennes väninna Jane bjuder med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. I hemlighet börjar hon packa väskan. Ska hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus?

- Shirley Valentine är en berättelse om en människa som gjorde sitt omöjliga möjligt och jag vet att det överallt i vårt långa land sitter män, kvinnor, mammor systrar, svågrar, döttrar, bröder och pappor som dagligen tvekar över att våga göra desamma, säger skådespelaren Maria Lundqvist.

Komedin om den frustrerade hemmafrun Shirley Valentine skrevs av Willy Russel 1986 och har belönats med flertalet stora nomineringar och priser. I Edward af Silléns översättning och regi utspelas handlingen i nutid men Shirley Valentine är en tidlös berättelse om en människa vars liv inte blev som hon hade tänkt. Våren 2017 hade Shirley Valentine med Maria Lundqvist i huvudrollen premiär på Maximteatern och hyllades av både press och publik.

- Shirley Valentine är den roligaste, mest skrattiga föreställning jag någonsin gjort, utan att ge avkall på djupet och angelägenhetsgraden i historien. Det är även den största skådespelarutmaningen jag någonsin haft då jag bara har mig själv att prata med. Publiken är min enda motspelare och jag älskar det, fortsätter Maria Lundqvist.

Shirley Valentine är ett samarbete mellan Riksteatern, Villman produktion och Audere Vivere. Turnépremiär i Askersund 3 oktober Medverkande Maria Lundqvist

Regi Edward af Sillén Scenografi Lars Östberg Ljusdesign Mikael Kratt Maskör David Julio Kostymör Sigge Avander Foto affischbild Mats Bäcker Foto pressbilder Sören Vilks

För mer information samt turnéplan: https://www.riksteatern.se/forestallningar/shirley-valentine/

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/shirley-valentine

Kontakter

För mer information: Anna Gerdin Press- och PR-ansvarig anna.gerdin@riksteatern.se Tel: 070- 637 59 40

Bilder

Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks
Ladda ned bild
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks1
Shirley-Valentine-Foto-Soren-Vilks1
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum