Järfälla Kommun

SMÅA bygger 200 bostäder i expansiva Barkarbystaden

Dela

Järfälla kommun skriver köpe- och exploateringsavtal med Småa AB som bygger 200 hyres- och bostadsrätter samt lokaler för näringsverksamhet i Barkarbystaden. Kvarteret ligger mitt i staden, nära naturen och nordvästra Stockholms framtida kollektivtrafikknutpunkt med tunnelbana, pendeltåg, buss och regionaltåg.

Tidig visionsbild av Småas hyresrätter och bostadsrätter i Barkarbystaden. (Illustration: Storesund Arkitekter)
Tidig visionsbild av Småas hyresrätter och bostadsrätter i Barkarbystaden. (Illustration: Storesund Arkitekter)

Småa bygger flerbostadshus med mer än 200 nya hyres- och bostadsrätter samt lokaler för näringsverksamhet i bottenvåningarna i det sista kvarteret i den första etappen av Barkarbystaden.
25 procent av bostäderna planeras bli bostadsrätter och 75 procent hyresrätter, där en stor andel av dem kommer att vara mindre lägenheter om 1-2 rum och kök. Delar av projektet ställs om till hyresrätter enligt en överenskommelse mellan Småa AB och Järfälla kommun. Överenskommelsen görs som en naturlig anpassning till efterfrågan och marknadsläge.

– Jag är glad att Barkarbystaden fortsätter att attrahera investerare och byggaktörer. Köpe- och exploateringsavtalet med Småa AB innebär att det sista kvarteret i Barkarbystaden I nu kan färdigställas genom en blandning av både nya bostadsrätter och hyresrätter, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Småas nya bostäder ramar in den anlagda grönskande innergården som har plats för rekreation, lek och ett orangeri som de boende ska kunna boka för privata ändamål eller odling. Fastigheten kommer att ligga mitt i staden, nära kollektivtrafik, framtida tunnelbana, handel, förskolor, skolor och naturen.

– Vi ser fram emot att förverkliga denna fina byggrätt med välplanerade bostäder i både bostads- och hyresrättsform. Detta blir Småas första mixade projekt vad gäller upplåtelseform vilket vi tror kommer bidra starkt till projektets och områdets framgång, säger Fredrik Arpe, VD Småa AB.

Köpe- och exploateringsavtalet avser fastigheten Barkarby 2:54 och omfattar en byggrätt om 10 520 m2 ljus BTA. Byggstart planeras under 2018 med etappvis inflyttning från preliminärt 2019/2020.

Beslutet om köpe- och exploateringsavtal med Småa fattades av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 4 december.

Om Barkarbystaden

Enligt avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby ska Järfälla kommun uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarbystaden pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I och detaljplanering inom detaljplan för Barkarbystaden II och III samt detaljplanearbete för Barkarbystaden IV, Veddesta I och Veddesta II.

Nyckelord

Kontakter

Fredrik Arpe, VD Småa AB, fredrik.arpe@smaa.se, 08 - 586 303 15

Claes Thunblad (S)Kommunstyrelsens ordförande

Claes Thunblad är ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd sedan 20 oktober 2014. Presskontakt: Fredrik Ståhl, 070-002 33 92 eller fredrik.stahl@jarfalla.se

070-002 33 92 claes.thunblad@jarfalla.se

Bilder

Tidig visionsbild av Småas hyresrätter och bostadsrätter i Barkarbystaden. (Illustration: Storesund Arkitekter)
Tidig visionsbild av Småas hyresrätter och bostadsrätter i Barkarbystaden. (Illustration: Storesund Arkitekter)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum