Socialdemokraterna

Socialdemokraterna genomför en säkerhetspolitisk dialog

Dela

När Ryssland invaderade Ukraina förändrades Sveriges säkerhetspolitiska läge i grunden. Det får också konsekvenser för Sveriges, och för Socialdemokraternas, säkerhetspolitiska vägval. Därför kommer partiet att genomföra en säkerhetspolitisk dialog som alla intresserade medlemmar bjuds in till. Tillsammans ska partiets medlemmar och förtroendevalda ha en ordentlig diskussion och öka sina kunskaper om vad det nya läget innebär.

 Självklart är ledstjärnan för våra diskussioner vad som är bäst för Sveriges säkerhet. Och det är en bredare diskussion än frågan om ja eller nej till Nato-medlemskap. Hur vi ser att vi bäst värnar Sveriges säkerhet nu och i framtiden? Hur ska vi agera i det här nya läget för att Sverige ska vara en stark röst för mänskliga rättigheter och internationell fred och säkerhet? säger Tobias Baudin, Socialdemokraternas partisekreterare.

De analyser som ligger till grund för den socialdemokratiska kongressens säkerhetspolitiska ställningstaganden utgår från en verklighet som inte finns kvar efter Rysslands olagliga krig. Det finns ett tydligt före och efter den 24 februari 2022. Om det under processens gång uppstår ett behov av att göra ett förändrat säkerhetspolitiskt vägval är det upp till partistyrelsen som partiets högsta beslutande organ mellan kongressperioderna att ta ett sådant beslut.

Kontakt:

press@socialdemokraterna.se, 08-700 26 83

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vänder på varje sten för att bryta segregationen och tränga tillbaka våldet. Vi tar tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och vi skapar framtidens jobb med bra villkor i hela landet. Vi gör det som krävs, för Sverige kan bättre.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Socialdemokraterna presenterar initiativ för att ta kontroll över förskolemarknaden29.3.2023 12:19:19 CEST | Pressmeddelande

Marknadiseringen av förskolan skapar allt fler avarter och ökar andelen bolag. Samtidigt som en rad megakoncerner gör stora vinster på förskolan har fristående förskolor lägre andel utbildad personal än kommunala skolor. Det visar en rapport från Riksdagens utredningstjänst. Nu kräver Socialdemokraterna att regeringen fortsätter utreda vinsterna i förskolan.

Socialdemokraterna kräver att regeringen inrättar en priskommission för matpriserna28.3.2023 13:29:10 CEST | Pressmeddelande

Svenska barnfamiljer pressas hårdare ekonomiskt än på många decennier. Matpriserna har rusat snabbare i Sverige än i många andra länder. Efter regeringens saktfärdiga hantering av kostnadskrisen har Socialdemokraterna krävt att regeringen kallar till sig matkedjorna och ger myndigheterna verktyg att granska priserna. Nu är det dags för nästa steg. Regeringen måste omgående inrätta en priskommission för att hantera de höga matpriserna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum