Socialdemokraterna

Socialdemokraterna gratulerar danska S till valframgången

Dela

Under onsdagskvällen stod det klart att de danska socialdemokraterna går framåt i valet till Folketinget. Socialdemokraterna i Sverige gratulerar sitt danska systerparti till framgångarna.

Med ungefär 26% av rösterna blev danska socialdemokraterna största parti i onsdagens folketingsval. Lena Rådström Baastad, partisekreterare för Socialdemokraterna, gratulerar det danska systerpartiet till valsegern.

- De danska Socialdemokraterna har gått till val på att bygga ut välfärden, stärka löntagares rättigheter och höja pensionerna. Framgången för vårt danska systerparti visar att väljarna vill ha en klassisk socialdemokratisk politik för trygghet, en stark välfärd och fler jobb, säger Lena Rådström Baastad, partisekreterare.

- Detta är givetvis ett styrkebesked för socialdemokratin i Europa. Tillsammans med framgångarna för S ibland annat Finland och Spanien är detta ett tecken på att socialdemokratin i Europa är på väg tillbaka, säger Lena Rådström Baastad.

Bara häromdagen tillträdde den finska regeringen under ledning av Socialdemokraternas Anti Rinne. I Spanien ökade socialdemokraternas systerparti PSOE från 85 till 120 mandat i kongressen efter valet i april. Även i valet till Europaparlamentet gick socialdemokraterna starkt framåt i länder som Holland, Portugal och Spanien.

Presskontakt
Johannes Svensson, press@socialdemokraterna.se, 08-700 26 83

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vill se ett starkare samhälle med mer resurser till skolan och sjukvården, högre pensioner och en kompromisslös kamp mot brotten och dess orsaker. Så bygger vi ett tryggare Sverige.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum