Socialdemokraterna

Socialdemokraterna kraftsamlar kring kulturen

Dela
Lördagen 7 mars samlas socialdemokratiska kulturpolitiker från hela södra Sverige i Sölvesborg, för att kraftsamla kring den socialdemokratiska kulturpolitiken.

Kulturmöte Syd blir den första av flera nationella kulturträffar – ett initiativ av Socialdemokraterna i riksdagens kulturutskott. På dagordningen står bland annat seminarium, workshops och föreläsningar, med exempelvis författaren och samhällsdebattören Stina Oscarsson samt Tomas Eneroth – studieansvarig, partistyrelsen (S).

- Det finns en längtan ute i landet för socialdemokratisk kulturpolitik. Det är därför hög tid att blåsa liv i den socialdemokratiska kulturdebatten och det kulturpolitiska program, partistyrelsen antog sommaren 2018. För oss socialdemokrater utgör kulturen en grundbult för demokratin, bildningen, sammanhållningen och tilliten i samhället. Jag ser verkligen fram emot att få träffa och utbyta idéer med våra engagerade lokala kulturpolitiker på vår första nationella kulturträff, säger Lawen Redar, kulturpolitisk talesperson (S).

I samband med Kulturmöte Syd, kommer socialdemokraternas kulturpolitiska riksdagsledamöter även träffa och samtala med kulturutövare och civilsamhället. Det sker på fredagen 6 mars och består av ett heldagsprogram med verksamhetsbesök hos bland annat Sweden Rock och hembygdsföreningar i regionen. Klicka här för mer information om fredagens program.

- I tider av ett djupt polariserande samhällsklimat viker vi socialdemokrater inte en tum från våra demokratiska kärnvärden. Vi kommer alltid stå upp för yttrandefriheten och den fria konsten. Att få möta och lyssna in kulturutövare i hela Sverige är en viktig del i det arbetet, säger Lawen Redar.

Socialdemokraternas kulturpolitiska talesperson Lawen Redar är tillgänglig för media under besökets gång.

 

Praktisk information - Kulturmöte Syd

Datum: 7/3 2020

Tid: 10.00 – 16.30

Plats Nakterhuset, Bancks väg 6, 294 35 Sölvesborg

 

Presskontakt

Ayan Jamil, pressekreterare Socialdemokraterna

Tel. 072 716 6023

E-post: ayan.jamil@socialdemokraterna.se

Nyckelord

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vänder på varje sten för att bryta segregationen och tränga tillbaka våldet. Vi tar tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och vi skapar framtidens jobb med bra villkor i hela landet. Vi gör det som krävs, för Sverige kan bättre.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Magdalena Andersson träffar EU-ledare i Bryssel22.3.2023 16:00:21 CET | Pressmeddelande

Torsdagen den 24 mars besöker Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson Bryssel och träffar europeiska socialdemokratiska partiet (PES). Syftet med resan är att samtala med europeiska ledare som vad som behöver göras för att reformera elmarknaden för att få ner elpriserna och stärka EU:s konkurrenskraft. Vikten av fortsatt stöd till Ukrainas frihetskamp, och fortsatt press på Ryssland att avsluta det brutala kriget, kommer också att diskuteras.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum