Socialdemokraterna

Socialdemokraterna tar initiativ för ett rättvist karensavdrag

Dela
Socialdemokraterna kommer i riksdagens socialförsäkringsutskott ta upp att den karensutredning som initierades av den socialdemokratiska regeringen, och som nu regeringen väljer att lägga ner, borde återupptas. Socialdemokraternas gruppledare i utskottet, Anders Ygeman, kommer nu ta ett utskottsinitiativ för att utredningen om rättvisare karensavdrag ska återupptas.

- Med anledning av regeringens besked igår om att skrota karensutredningen kommer vi socialdemokrater ta ett initiativ i utskottet att vi vill att utredningen återupptas. Vi tillsatte den här utredningen för att det behövs ett mer rättvist karensavdrag, något som blev speciellt tydligt under pandemin. Att regeringen nu lägger ner utredningen är ett svek mot alla de som höll upp välfärden under pandemin, säger Anders Ygeman.

Oberoende av vad beslutet i socialförsäkringsutskottet blir kommer Socialdemokraterna att fortsätta att arbeta för ett rättvisare karensavdrag.

Presskontakt

Presskontakt Anders Ygeman:

Matilda Grebestam, 0722156699, matilda.grebestam@socialdemokraterna.se

Om

Socialdemokraterna
Socialdemokraterna
Sveavägen 68
105 60 Stockholm

08-700 26 83http://www.socialdemokraterna.se

Vi vänder på varje sten för att bryta segregationen och tränga tillbaka våldet. Vi tar tillbaka den demokratiska kontrollen över välfärden och vi skapar framtidens jobb med bra villkor i hela landet. Vi gör det som krävs, för Sverige kan bättre.

Följ Socialdemokraterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Socialdemokraterna

Magdalena Andersson träffar EU-ledare i Bryssel22.3.2023 16:00:21 CET | Pressmeddelande

Torsdagen den 24 mars besöker Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson Bryssel och träffar europeiska socialdemokratiska partiet (PES). Syftet med resan är att samtala med europeiska ledare som vad som behöver göras för att reformera elmarknaden för att få ner elpriserna och stärka EU:s konkurrenskraft. Vikten av fortsatt stöd till Ukrainas frihetskamp, och fortsatt press på Ryssland att avsluta det brutala kriget, kommer också att diskuteras.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum