Uppsala kommun

Södra Storvreta och Fullerö Hage ska sammanlänkas

Dela
Plan- och byggnadsnämnden har beslutat att inleda arbetet med detaljplanen Södra Storvreta och Fullerö hage. Uppsala kommun äger ett större markområde beläget mellan områdena norr om järnvägen och nu ska områdena sammanlänkas.
Storvreta uppe till höger i bild och Fullerö Hage nere till vänster.
Storvreta uppe till höger i bild och Fullerö Hage nere till vänster.

Planområdet är idag obebyggt och består främst av skog och åkermark.

- Syftet med planerna i Södra Storvreta är att utveckla området till en attraktiv boendemiljö med närhet till kollektivtrafik, grönområden och god tillgång till förskolor, grundskola, säger Ylva Stadell (S), ordförande plan- och byggnadsnämnden.

I Fullerö Hage har samtidigt detaljplanarbetet inletts för en grundskola, en förskola och flerbostadshus. Området ligger cirka 3 kilometer söder om Storvreta centrum och cirka 9 kilometer norr om Uppsala.

I planerna för Södra Storvreta finns även en ny huvudgata mellan Fullerö Hage och Storvreta.

- Vi behöver förenkla för de som bor i Fullerö Hage att resa kollektivt. Det gör vi med en ny huvudgata som kommer knyta ihop Storvreta och Fullerö Hage och göra det lättare att ta sig både in till centrala Uppsala och Storvreta, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Tidpunkten för ett beslut om antagande för detaljplan Södra Storvreta uppskattas till första kvartalet 2021 och för Fullerö Hage till fjärde kvartalet 2021.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Storvreta uppe till höger i bild och Fullerö Hage nere till vänster.
Storvreta uppe till höger i bild och Fullerö Hage nere till vänster.
Ladda ned bild

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad. I kommunen bor över 240 000 personer.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

84 procent får sitt förstahandsval i skolvalet10.3.2023 12:46:07 CET | Pressmeddelande

Nu får elever som ska börja eller byta skola till hösten besked om skolplats i Uppsala kommun. De som bjudits in till skolvalet är vårdnadshavare till barn som börjar förskoleklass och elever som behöver byta skola för årskurs 4, 6 och 7. Hela 98 procent genomförde kompletta val. I höst kan 94 procent av barnen börja i en skola som de själva valt och 84 procent i den skola där de helst vill gå.

Pressinbjudan: Första rapporten om arbetet med Handlingsplan för Gottsundaområdet2.3.2023 10:30:00 CET | Pressmeddelande

Måndag 6 mars presenterar Uppsala kommun den första rapporten om hur arbetet med Handlingsplan för Gottsundaområdet 2021–2030 löper på. Rapporten visar på utvecklingen i området baserat på intervjuer med boende i Gottsunda och statistik från ett antal olika indikatorer. Den lyfter fram pågående insatser och indikerar att kommunens långsiktigt arbete inom handlingsplanen ger effekt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum