World Animal Protection Sverige

Södra Teneriffa utnämnd till Europas första djurvänliga valskådningsområde

Dela

Havsområdet mellan kanarieöarna Teneriffa och La Gomera utnämns idag till Europas första djurvänliga valskådningsområde, Whale Heritage Site, tillsammans med Dana Point i Kalifornien, USA. Utmärkelsen delas ut av organisationen World Cetacean Alliance med stöd av World Animal Protection.

Platsen utanför Teneriffa är sedan länge mycket populär för att se valar och delfiner i det vilda och utnämningen är ett erkännande för arbetet med att på ett respektfullt och hållbart sätt observera djuren. Tidigare har The Bluff i Sydafrika och Hervey Bay i Australien fått utmärkelsen.

-       När turismen återhämtar sig från Covid-19 finns det verkligen ingen anledning för reseföretag att sälja biljetter till föråldrade attraktioner som håller havsdjur i fångenskap. Utmärkelsen Whale Heritage Site gör det enkelt för turister att hitta djurvänliga sätt att skåda magnifika havslevande djur som valar och delfiner, säger Lina Dahl, kampanjansvarig på World Animal Protection Sverige.

 Teneriffa-La Gomeras havsområde är populärt hos de 6 miljoner årliga besökarna till Kanarieöarna. Där finns lokal och nationell lagstiftning som ger skydd för det marina ekosystemetet. Dana Point i södra Kalifornien, som fått första amerikanska utmärkelsen, är en unik destination för val och delfin, med många valar året runt och fler delfiner per kvadratkilometer än någon annanstans i världen.

 

Elizabeth Cuevas, som är ansvarig för Whale Heritage Sites på World Cetacean Alliance, säger:

”Utnämningen är ett underbart steg framåt för ansvarsfull turism. Vi tror att den snabbt blir världsledande inom hållbara val- och delfinattraktioner och denna certifiering kommer att hjälpa lokalsamhället genom att uppmärksamma ansvarsfull valskådning. Den bidrar till destinationer som hedrar naturen, skyddar marina vilda djur och skapar en koppling mellan lokalbefolkningen och havets djur. Förutom möjligheten att observera valar ger den marina miljön utbildning och inspiration åt både turister och lokalbefolkningen.”

Bilder

Om

World Animal Protection Sverige
World Animal Protection Sverige
Hantverkargatan 5 s
11221 Stockholm

08-6177970http://www.worldanimalprotection.se

Vi är en av världens största djurskyddsorganisationer och arbetar målinriktat för att stoppa djurplågeri i hela världen. Vi samarbetar med organisationer, företag och enskilda runt hela världen och är rådgivare åt FN, EU, regeringar och myndigheter. Vi är insatta i djurskyddsfrågor, såväl i Sverige som globalt. 

Våra arbetsområden är djur i samhällenlantbruksdjurkatastrofdrabbade djur och vilda djur.

Följ World Animal Protection Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från World Animal Protection Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum