Folkspel

Sofia Åhman – Årets Eldsjäl i kategori Hälsa

Dela

200 000 tittare dagligen. Vecka ut, vecka in. För många har Sofia hon under den pågående pandemin levererat livsviktig vardagsmotion, inte minst den äldre generationen. Sofia Åhman, till vardags idrottslärare i Umeå, är Årets Eldsjäl i kategori Hälsa.

Sofia Åhman Foto:Maxim Thoré / Bildbyrån
Sofia Åhman Foto:Maxim Thoré / Bildbyrån

Under en tid med restriktioner och rekommendationer om att hålla sig hemma och begränsa sitt sociala umgänge har Sofia Åhman via SVT varje vardagsmorgon erbjudit allsidig träning och rörelse i syfte att stärka/upprätthålla den fysiska hälsan.

För sitt outtröttliga och livsviktiga arbete har Sofia utsetts till Årets Eldsjäl 2021 i kategori Hälsa.

– Vilken otrolig ära det är att bli framröstad på det här sättet. Så roligt att så många har hakat på det här med hemmajympa under pandemin, säger Sofia Åhman.

Av boxningsprofilen och prisutdelaren, Mikaela Laurén, fick Sofia – utöver äran – i samband med den digitala Eldsjälsgalan på Vasateatern i Stockholm, ta emot ett personligt stipendium på 10 000 kronor samt 50 000 kronor till ett enskilt projekt.

– Bland fyra mycket värdiga finalister en oerhört välförtjänt vinnare. Jag vet att väldigt många dagligen hängt med Sofia framför TV:n och det går inte att uppskatta vilken betydelse hennes program och insats i dessa tider haft och har för folkhälsan i vårt land, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel.

 

Namn: Sofia Åhman.

Ålder: 49 år.

Bor: Umeå.

Gör: Personlig tränare, idrottslärare, motionsexpert i Hemmets Journal och författare till träningsboken ”Nystart” tillsammans med Gunilla Hasselgren. Har sedan coronan bröt ut lett dagliga träningspass i SVT för att få människor att röra sig även under pandemin.

Här finns mer om och med Sofia Åhman: www.folkspel.se/aretseldsjal/finalister-halsa/finalist-4/

Bifogas bild för fri publicering:

Kontakt Sofia Åhman: 
070-5236273
sofia.ahman@umea.se

Övriga finalister i hälsa, som erhöll ett personligt stipendium på 10 000 kronor:
Erica Hellberg/Fredfrik Björck, Vreta Kloster/Göteborg
Sivan Jansson, Älvkarleby.
Jonas Autio, Göteborg.

Om Folkspel

Folkspel är en ideell organisation som har 72 riksorganisationer/medlemmar i Sverige. Folkspel erbjuder svenskt föreningsliv att sälja lotter och på så vis tjäna pengar till sin verksamhet. Sedan starten 1991 har Folkspel genererat 17 miljarder kronor till svenskt föreningsliv, bland annat genom att föreningarna sålt Bingolotter och Sverigelotter. 

Folkspel har 104 anställda och huvudkontoret ligger i Göteborg.

www.folkspel.se.

Nyckelord

Bilder

Sofia Åhman Foto:Maxim Thoré / Bildbyrån
Sofia Åhman Foto:Maxim Thoré / Bildbyrån
Ladda ned bild
Sofia tar emot priset av Moa Hjelmer och programledaren Clara Henry, foto:Maxim Thoré / Bildbyrån
Sofia tar emot priset av Moa Hjelmer och programledaren Clara Henry, foto:Maxim Thoré / Bildbyrån
Ladda ned bild

Om

Folkspel
Folkspel
Von Utfallsgatan 1
433 21 Partille

https://www.folkspel.se/

Folkspel är en ideell organisation som har 72 riksorganisationer som medlemmar i Sverige. Folkspel erbjuder svenskt föreningsliv möjligheten att sälja lotteriprodukter och på så sätt dra in pengar till sin verksamhet. Sedan starten 1991 har Folkspel genererat 17 miljarder kronor till svenskt föreningsliv, bland annat genom att föreningarna sålt Bingolotto och Sverigelotten. 

Folkspel har 140 anställda och huvudkontoret ligger i Göteborg. 

Läs mer på www.Folkspel.se

 

 

Följ Folkspel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Folkspel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum